Yunanistan'da Yahudi düşmanlığı arttı

Yunanistan'da son yıllarda Yahudi aleyhtarlığında endişe verici artış olduğu bildirildi.

Yunanistan'da Yahudi düşmanlığı arttı
Yunanistan'da Yahudi düşmanlığı arttı
GİRİŞ 21.03.2015 16:27 GÜNCELLEME 21.03.2015 16:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"Uluslararası Holokost Anma İttifakı" (IHRA) dönem başkanı İngiltere'nin desteğiyle Selanik Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Yunan halkının büyük bölümünün holokost ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmadığını ve "İsrail'in Filistinlilere, Almanların İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilere yaptığı muameleyi uyguladığına" inandığını gösterdi.

İngiltere'nin Atina Büyükelçiliği'nde düzenlenen bir etkinlikte açıklanan araştırma sonuçlarına göre, "İsrail, Filistinlilere İkinci Dünya Savaşı'nda Almanların Yahudilere yaptığını yapıyor mu" sorusunu yanıtlayan Yunanlıların yüzde 70'i "evet" cevabını verdi.

"Holokost denince ilk olarak aklınıza ne geliyor" sorusuna ise katılımcıların yüzde 50'si toplama kampı "Auschwitz", diğer bölümü de Yunan tarihiyle ilgili cevaplar verdi. Ayrıca, Yunanlıların büyük bölümü ülkede olası yatırımlar konusunda İsrail yerine Fransa'yı ve AB'yi tercih ettiklerini ifade etti.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren uzmanlar, Yunan kamuoyunda "holokost" algısı ve antisemitizm konusunda endişe verici artış olduğuna işaret ederek, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı politikanın geçmişte yaşananlardan bağımsız olarak tüm Yahudiler için olumsuz önyargı oluşturduğunu belirtti.

Aralarında Amerikalı ve Avrupalıların da bulunduğu uzmanlar, Yunan toplumunun son dönemde içe kapanıklığının ve bunun İsrail gibi ülkelerle rekabet duygularını körükleyen mağduriyet anlayışının Yunanistan'da holokosta karşı olumsuz düşüncelere ve antisemitik yaklaşımlara neden olduğu değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Fevzi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir toplum gördügünemi inanmali yoksa kendine anlatilmaya calisanami? Israilin yaptigi ortadayken neden yunanlilar önyargili oluyormus. Burada gercekleri carpitarak yunanlilarin düsüncelelrini manuple etmeye calisiyorlar.
    Cevapla
  • erol 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşaallah... Hep türk ve müslüman düşmanlığı olmaz... Yahudi düşmanlığıın tek nedeni siyonist yahudilerin yaptığı necisler...
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    solcular daha insan daha adil ve islamada daha yakın sağcılar dini kullanan kafasının dikine giden nefsine çok düşkün bir yapıya sahip israile sağlam karşı çıkanlara selam olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'