Yunanistan’ın 20 Nisan'a kadar parası kaldı!

Yunanistan’ın elindeki nakit kaynağın 20 Nisan’a kadar tükenebileceği belirtiliyor.

Yunanistan’ın 20 Nisan'a kadar parası kaldı!
Yunanistan’ın 20 Nisan'a kadar parası kaldı!
GİRİŞ 26.03.2015 14:52 GÜNCELLEME 26.03.2015 14:52

Mali kalkınma programı konusunda Avrupalı ortaklarıyla olan anlaşmazlık nedeniyle nakit akışı kesilen Yunanistan’ın, yeni yardım alamaması durumunda ödemeleri yerine getirmekte zorlanacağı ve elindeki nakit kaynağın 20 Nisan’a kadar tamamen tükenebileceği belirtiliyor.

Ekonomik darboğaz içinde bulunan Yunan hükümetinin, Avrupa Finansal İstikrar Fonu’ndan (EFSF) talep ettiği 1,2 milyar avronun Euro Working Group tarafından engellenmesiyle 9 Nisan'da Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapılacak 465 milyon avroluk ödemeyi gerçekleştirmekte zorlanacağı tahmin ediliyor.          

YUNANİSTAN’A REFORMLARI NETLEŞTİRMESİ İÇİN 30 MART'A KADAR SÜRE

Avro Bölgesi maliye bakanlarının, Yunanistan’a 20 Şubat anlaşması kapsamında yerine getirmeyi taahhüt ettiği yükümlülükleri netleştirmesi ve bu konuda Avrupalı ortaklarını ikna etmesi için 30 Mart Pazartesi gününe kadar süre tanıdığı bildirildi.

Brüksel’in, Atina’dan öncelikli olarak yeni vergilendirmeler ve bölgesel bazı havaalanlarıyla, Yunanistan telekomünikasyon şirketi OTE’nin ve Atina hipodromunun özelleştirilmesiyle ilgili adım atmasını beklediği kaydediliyor.

KAYNAK: DÜNYA BÜLTENİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"