Yunanistan'da cezaevleri boşalıyor

Yunanistan Adalet Bakanlığı,büyük yoğunluk yaşanan cezaevlerinin yükünün azaltılması amacıyla yeni bir yasal düzenlemeyi parlamentoya sundu.

Yunanistan'da cezaevleri boşalıyor
Yunanistan'da cezaevleri boşalıyor
GİRİŞ 10.04.2015 15:22 GÜNCELLEME 10.04.2015 15:22

Belirli kriterlere uyan mahkumların cezalarının kalan kısmını denetimli olarak cezaevi dışında geçirmelerini öngören yasal düzenleme hükümet ile muhalefet arasında sert tartışmalara neden oldu.

Hükümet, yasal düzenlemenin "insani kriterler" göz önüne alınarak hazırlandığını ve engelli mahkumlar başta olmak üzere belirli kriterleri içeren mahkumların denetimli olarak serbest bırakılmasını öngördüğünü belirtiyor. Muhalefet ise düzenlemeye, aralarında 17 Kasım terör örgütü üyesi Savvas Ksiros'un da bulunduğu teröristlerin salıverilmesini de öngördüğü gerekçesiyle sert tepki gösteriyor.

Yeni Demokrasi Partisi (ND) Meclis Grup Başkanı Kiryakos Miçotakis, işlediği ağır terör suçlarından dolayı beş kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Ksiros'un bu şekilde salıverilmesinin hiçbir mantığa uymadığını belirterek, "Bu yaptığınızdan dolayı vicdanınız rahat mı? Karşı tarafta bulunan ve acılarını saygıyla içine gömen bizleri dikkate almayacak mısınız?" dedi.

Demokrasilerin intikam duygusuyla hareket etmediğini ancak eline silah alarak masumları öldürenleri ayırması gerektiğini ifade eden Miçotakis, "Savvas Ksiros beş masum insanın canının aldı. Engelli olma durumu başka insanları öldürmeye çalışırken kendi kendini sakatlaması sonucunda oluştu" ifadelerini kullandı.

Terör kurbanları örgütü "Os Edo"'nun temsilcisi Yorgos Momferatos da Adalet Bakanlığı'nca meclise getirilen yasal düzenlemenin başta Ksiros olmak üzere belirli mahkumların serbest bırakılmaları amacıyla hazırlandığını iddia etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak