Göçmen botlarını imha teklifi

Fransa, Akdeniz'de göçmen kaçakçılığı için kullanılan botların tespit edilerek imhası için BMGK'ya teklif sunacak.

Göçmen botlarını imha teklifi
Göçmen botlarını imha teklifi
GİRİŞ 24.04.2015 09:55 GÜNCELLEME 24.04.2015 09:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Akdeniz'deki 800 kişinin hayatını kaybettiği en büyük göçmen trajedisini görüşen AB liderleri arama kurtarma operasyonlarına ayrılan kaynağı üç katına çıkarma kararı alırken, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, göçmen kaçakçılığı için kullanılan botların tespit edilerek imhası için BM Güvenlik Konseyi'ne karar teklifi sunacaklarını açıkladı.

AB Liderlerinden 'sertlik' kararı

Olağanüstü toplanan AB zirvesinin ardından konuşan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Hayat kurtarmak sadece denizde insanları kurtarmakla olmaz. İnsan kaçakçılarını durdurmak ve düzensiz göçe çözüm bulmak da gerekir" dedi.

Zirve kararlarında AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'ye, "İnsan kaçakçıları tarafından kullanılmadan önce tekneleri tespit etmeye, ele geçirmeye ve imhaya yönelik" muhtemel askeri operasyonun hazırlıklarını başlatma görevi verildi.
Kararlarda, üçüncü ülkelerle istihbarat paylaşımının ve polis işbirliğinin artırılarak ve ilgili AB kurumlarının seferber edilerek insan kaçakçılığı yapan çetelerin dağıtılması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması istendi.

Liderlerin onayladığı kararlarda, kara sınırlarını gözetleme ve kontrol edebilmeleri için Libya'nın komşularına desteğin artırılacağı belirtildi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    ey avrupa soyunuz kurusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı