Göçmenlere tren çarptı: 14 ölü

Makedonya’nın Veles kentinde, yürüyerek Avrupa’ya geçmeye çalışan göçmenlere tren çarptı, en az 14 kişi öldü.

Göçmenlere tren çarptı: 14 ölü
Göçmenlere tren çarptı: 14 ölü
GİRİŞ 24.04.2015 12:24 GÜNCELLEME 24.04.2015 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Makedonya devlet televizyonunun haberine göre başkent Üsküp’ün 55 kilometre güneyindeki Veles kenti yakınlarında seyir halindeki bir tren, göçmenlerden oluşan bir gruba çarptı.

En az 14 kişinin öldüğü kaza, yerel saatle akşam 10:30 sıralarında gerçekleşti. Kazayı inceleyen Makedon savcı yaralananların olmadığını açıkladı.  

Savcı, makinistin raylar üzerinde yürüyen grubu görünce siren çaldığını, birkaç kişinin yoldan çekildiğini ancak belli bir noktadan sonra trenin duramadığını söyledi.  
Ülkedeki yerel basın kaynaklarına göre Avrupa’ya gitmeye çalışan yaklaşık 50 kişilik göçmenlerin çoğunu Somalililer ve Afganlar oluşturuyordu. Göçmenlere çarpan tren, Makedonya’nın Yunanistan ile sınır kenti Gevgelija’dan Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a gidiyordu. Aynı rota, Yunanistan’dan Macaristan’a illegal yollarla gitmek isteyen göçmenler tarafından da kullanılıyor. 

YORUMLAR 1
  • ARNAVUT FATİH 8 yıl önce Şikayet Et
    Tren bir kişiye çarpar iki kişiye çarpar diğerleri kaçar kaldı ki makedonyada trenler çok eski ve avrupadakilerden çok daha yavaş,olayın gerçek yüzü ise 15 masum insan öldürüldü.Bıraksınlar bu hikayeleri lütfen.Zaten bu makedon hükümetide bu yalanları ile düşmek üzere her yer putlara doldu.Acınılacak bir durum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...