Çipras: Türkiye ile anlaşma sağlanmalı

Yunanistan Başbakanı Çipras, AB'nin göçmen tutumunu eleştirerek 'devekuşu olmaktan vazgeçip Türkiye ile anlaşma sağlanmalı' dedi.

Çipras: Türkiye ile anlaşma sağlanmalı
Çipras: Türkiye ile anlaşma sağlanmalı
GİRİŞ 28.04.2015 13:29 GÜNCELLEME 28.04.2015 13:29

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, AB ile müzakerelerde hükümetin "kırmızı çizgileri" bulunduğunu belirterek, bunları aşan bir durum olması halinde halk oylamasına gidebileceklerini belirtti.

Yunanistan'ın, Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi tarafından yanıltıldığını ve bu nedenle zaman kaybettiğini iddia eden Çipras, Dijsselbloem ve Draghi'nin 18 Şubat anlaşmasından sonra Yunanistan'a nakit akışının serbest bırakılacağı taahhüdünde bulunduklarını ancak, sözlerinde durmadıklarını söyledi.

''AB DEVEKUŞLUĞUNU BIRAKIP TÜRKİYE İLE ANLAŞMALI''

Çipras, göçmen sorunuyla ilgili sorular üzerine de, bu konuda Avrupa'nın tutumunu eleştirerek, Türkiye ile anlaşma sağlanması gerektiğini kaydetti.

Yunanistan'a gelen mültecilerin yüksek eğitim düzeyinde kişiler olduğunu ve bunların amacının Avrupa'ya gitmek olduğunu ifade eden Çipras, "Bu büyük bir sorun aynı zamanda Avrupa için büyük bir iddia. Bu konuyu Zirve Toplantısı'na getirmeyi başardık. Turizmin etkilenmemesi için Adalara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Avrupa devekuşu olmaktan vazgeçmeli ve Türkiye ile anlaşma sağlanmalı" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada