Balkanlar'daki Türkler sandık başına gidiyor

Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları hafta sonu sandık başına gidecek.

Balkanlar'daki Türkler sandık başına gidiyor
Balkanlar'daki Türkler sandık başına gidiyor
GİRİŞ 27.05.2015 13:27 GÜNCELLEME 27.05.2015 13:27

Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hafta sonu oy kullanacak.

Seçmenler, Bosna Hersek ve Makedonya'da 30-31 Mayıs'ta, Arnavutluk ve Kosova'da ise sadece 31 Mayıs'ta oy kullanabilecek.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te ikamet eden Türk vatandaşlarının, 30-31 Mayıs'ta, büyükelçilik binasında kurulan sandıklarda oy kullanabileceklerini söyledi.

Sandıkların 10.00-19.00 saatleri arasında açık kalacağını belirten Erginay, Bosna Hersek'te kayıtlı yaklaşık 2 bin Türk vatandaşının oy kullanabileceğini vurguladı.

Erginay, Bosna Hersek'teki Türk vatandaşlarını oy kullanmaya davet ederken, oy kullanma sürecinin en iyi şekilde gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Makedonya'da yaşayan Türk vatandaşları da 30-31 Mayıs'ta, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğinde oy kullanabilecek.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların Üsküp Büyükelçiliğinde kurulacak iki sandıkta 30-31 Mayıs'ta oy kullanabileceğini belirterek, Makedonya'da 2 bin civarında kayıtlı seçmen bulunduğunu söyledi.

Yurt dışındaki seçmenlerin dış temsilciliklerde 31 Mayıs'a, gümrük kapılarında ise 7 Haziran'a kadar oy kullanabileceğini anımsatan Şölendil, katılım oranının bu tarihlere kadar artmasının beklendiğini ifade etti. 

Şölendil, geçen yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde randevu usulüyle oy kullanmak gerektiğini anımsatarak, bu yıl bu uygulamanın kaldırıldığını, seçmenlerin randevu almadan dış temsilciliklere gelerek oy kullanabileceğini söyledi.

Arnavutluk ve Kosova'daki seçmenler 31 Mayıs'ta oy kullanacak

Kosova ve Arnavutluk'ta yaşayan Türk vatandaşları ise 31 Mayıs'ta sandık başına gidecek.

Türkiye'nin Tiran Konsolosu Celil Tekneci, 31 Mayıs'ta Tiran Büyükelçiliğinde iki sandık kurulacağını belirterek, oy verme işlemlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

Tekneci, Arnavutluk'ta kayıtlı 881 seçmenin bulunduğunu söyledi.

Kosova'da kayıtlı seçmenler de 31 Mayıs'ta Priştine Büyükelçiliğinde oy kullanabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi