Yakılarak öldürülen 70 kurban anıldı

Bosna savaşında, ülkenin doğusundaki Vişegrad kentinde Sırplar tarafından yakılarak öldürülen 70 sivil için anma töreni düzenlendi

Yakılarak öldürülen 70 kurban anıldı
Yakılarak öldürülen 70 kurban anıldı
GİRİŞ 27.06.2015 15:00 GÜNCELLEME 27.06.2015 15:00

Vişegrad kentinin Bikavats Dağı'nda düzenlenen anma törenine, katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra Savaş Mağduru Kadınlar Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek üyeleri ve vatandaşlar, eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan mahkemenin "Bosna Savaşı'ndaki en büyük insanlık tahribi" olarak nitelediği, metruk "Meho ile Dervişa Aliç'in evi"nin avlusunda toplandı.

Burada en küçüğü 1 yaşındaki bebek olan 70 sivilin öldürüldüğü yere karanfil bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu.

Törene katılan ve Bikavats Dağı'nda eşi ve 1,5 ile 4 yaşında iki çocuğunu kaybeden Esad Tufekciç, bundan 23 yıl önce yaşananların unutulmaması ve bir daha asla yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

Tufekçiç, "Burada yaşananlar, daha önce görülmeyen ve insan aklının alamadığı bir trajediydi. Bir insan bunu nasıl yapar ben hala anlayamıyorum. Nasıl bir insan kucağında çocuğuyla birlikte bir anneyi diri diri yakabilirdi" dedi.

Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç de bu sene düzenlenen tören kapsamında, 23 yıl önce Vişegrad'da yakılarak öldürenler için Vişegrad'daki Pionirska Caddesi'nde bir anıtın açılacağını söyledi.

Haseçiç, Vişegrad'lıların sadece Bikavats Dağı'nda yakılarak öldürülmediğini, bunun kentin farklı yerlerinde birçok kez yapıldığını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!