Uzun evliliğin sırrını açıkladılar

Bosna Hersek'in Brçko kentinde yaşayan İbrahim ve Şida Smayloviç çifti, yarım asırdan fazla süren evliliklerinin sırrını açıkladı.

Uzun evliliğin sırrını açıkladılar
Uzun evliliğin sırrını açıkladılar
GİRİŞ 08.08.2015 14:19 GÜNCELLEME 08.08.2015 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek'in kuzey kesimlerinde bulunan Brçko'da yaşayan İbrahim ve Şida Smayloviç yarım asırdan fazla süren evliliklerini "karşılıklı saygı" ile sürdürdüklerini söyledi.

1955 tarihinde evlenen İbrahim (81) ile Şida (78) Smayloviç, 60. yıldönümünü kutladıkları evliliklerinin aşk ile temellendiğini ama ortak alınan kararların ve eşlerin birbirine olan saygısının da çok önemli olduğunu dile getirdi.

İlk görüşte birbirine aşık olan çiftin, evlerinin duvarında evlendikleri günün resmi dururken, Şida Smayloviç AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçarak evlendiklerini anlattı.

Şida, "İbrahim'i ilk gördüğüm anda aşık oldum ama askerliğini yapmadığı ve bir işi olmadığı için ailem onunla evlenmemi istemedi. Bir gece kuzeniyle birlikte gelip beni kaçırdılar, onunla kaçtığım için hiç pişman değilim" dedi.

Yarım asırdan fazla bir zamandır evli olan çift, iki oğlu ve dört torunu ile birlikte yaşadıkları Brçko kentinde mutlulukları ile gençlere örnek oluyor.

YORUMLAR 1
  • emirhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Evlenecek olanlara kaçarak evlenmeyi hiç tavsiye etmem çünkü kaçan kız çok anne-baba bedduası alır ve dikkat etmişseniz genelde bu tür evlilikler mutsuz bir aile yuvasının kurulmasına veya kısa sürede boşanmalara sebep olmaktadır.peki evliliğin daimi olması için neyapılması gerekli derseniz bence kadınlar mümkün olduğunca çalışmasınlar, çocuklarıyla ilgilensinler ailesiyle ilgilensinler.Hem İş hayatı hem ev işleri kadınları tüketiyor aile yuvalarını bitiriyor .neyazık ki kadınların , kimi lüks yaşama isteğinden kimisi mecbur olduğu için kimiside başka nedenlerle çalışıyorlar.Evin reisi kuran'a göre erkektir,ha erkek yanlış yaparsa kadın bundan mesul olmaz erkek mesul olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü