Yunanistan'da sokaklar karıştı

Yunanistan'da 40 bin kişinin katıldığı eylemler, hayatı durdurma noktasına getirdi.

Yunanistan'da sokaklar karıştı
Yunanistan'da sokaklar karıştı
GİRİŞ 04.02.2016 16:52 GÜNCELLEME 04.02.2016 16:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da, kamu ve özel sektör çalışanlarının, hükümetin reformlar çerçevesinde iş ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri protesto etmek amacıyla yaptıkları 24 saatlik grev ülkede yaşamı felç etti.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği’nin (PAME) çağrısıyla yapılan greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra serbest meslek grupları da katıldı.

YUNANİSTAN'DA HAYAT DURDU

Grev nedeniyle tüm ülkedeki kamu kurumlarındaki hizmetler durma noktasına gelirken, doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının iş başı yapmadığı devlet hastanelerinde yalnızca acil servis ve güvenlik ekipleri hazır bulundu. Mahkemelerde duruşmalar ertelendi, eczaneler, müzeler ve tarihi yerler kapalı kaldı. Çok sayıda dükkan ve iş yeri de greve destek vermek için kepenk kapattı.

Denizcilerin ve Yunan Havacılık Teşkilatı çalışanlarının da greve katılması nedeniyle limanlarda gemiler bağlı kaldı. İç hatlardaki çok sayıda uçuş iptal edilirken dış hat seferlerinde aksaklıklar yaşandığı bildirildi.

Grev kapsamında tüm toplu taşıma araçlarının ve taksicilerin kontak kapattığı Atina’da trafik olumsuz etkilendi.

EYLEMLERE KATILMAK İÇİN HİZMET VERDİLER

Atina Metrosu ve şehir içi sefer yapan bazı otobüsler vatandaşların kent meydanındaki gösterilere katılması için günün belirli saatlerinde hizmet verdi. Bu arada, hükümetin sosyal güvenlik reformunu ve tarım sektörüne getirilen ek vergileri protesto ederek, traktörleriyle şehirlerarası yolları kapatan çiftçilerin vatandaşların büyük kentlerdeki gösterilere katılabilmesi için eylemlerine gün boyunca ara verdiği bildirildi.

40 BİN KİŞİ KATILDI

Atina’da, ADEDY ve GSEE’nin çağrısıyla Kalfthmonos Meydanı'nda toplanan ve PAME’nin Omonia Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan yaklaşık 40 bin kişi, parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüyüşe geçti.

YORUMLAR 1
  • geberin 8 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar