Kurtulmuş'tan Yunan Bakan'a Kardak yanıtı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kardak kayalıklarının Türkiye için sembolik bir anlamı olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin Ege'deki haklarını korumadaki kararlılığını dile getirdi.

Kurtulmuş'tan Yunan Bakan'a Kardak yanıtı
Kurtulmuş'tan Yunan Bakan'a Kardak yanıtı
GİRİŞ 27.02.2017 19:06 GÜNCELLEME 27.02.2017 19:19
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"KARDAK KAYALIKLARININ TÜRKİYE İÇİN SEMBOLİK BİR ANLAMI VAR"

Yunanistan Savunma Bakanı'nın Kardak kayalıklarına ilişkin açıklamasıyla ilgili bir soruya yanıt veren Kurtulmuş, "Türkiye, Ege'deki haklarını bilmektedir. Ege'de hiçbir oldu-bittiye şimdiye kadar müsaade etmediği gibi bundan sonra da etmeyecektir. Kardak kayalıklarının Türkiye için sembolik bir değeri, anlamı vardır. Kardak kayalıklarındaki bu sembolik anlama bağlı olarak Türkiye her türlü hakkını, hukukunu Ege Denizi'nde koruyabilecek güce de kudrete de imkana da stratejiye de sahiptir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 26
  • DAHA ÖTESİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ı kışkırtan üstakıl, Yunanistan'ın bütün borçlarının silinmesi, Türkiye'ye karşı savunulması ve desteklenmesi konusunda garanti veriyor. Üstakıl, Türkiye'nin Suriye'den çekilmesi ve Erbil-İncirlik terör koridorunun önünü açması için Türkiye'nin batısında Yunanistan'ın tehdit oluşturmasını istiyor. NATO savaş gemileri EGE'de bu amaçla nöbet tutuyor. Aslında çoktan iflas eden Yunanistan bu amaçla ayakta tutuluyor. Yunan savunma bakanı ırkçı Panos Kammenos bu amaçla hükumete dahil edildi. Buna karşılık Türkiye, Suriye'de Siyonistlere ve CIA'ya rağmen TRUMP ile birlikte çalışmak istiyor. Her şey TRUMP'ın seçimine bağlı. Siyonistlerin düzeneği hazır, her an her şey olabilir.
    Cevapla
  • oıkasadca 7 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan ben adaları canım pahasına korurum , onun için küçük ve önemsiz bir adada olsa her türlü tedbiri alırım diyor, bende diyorum ki egedeki tüm adalar Türkiyenindir, tüm adalar alınacaktır
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli olmak gerekir,yunan abd ve batidan destek ve söz almadan bu saldirgan aciklamalari mümkün degil yapamaz,türkiyenin en zayif aninda batmis bir yunanistani avrupa biligine aldiklarini unutmayalim,batililar türkiyenin askeri yönden zayifladigini düsünüyor olabilirler.yani türkiyeyi yunanistana askeri yönden yendirmek icin firsat kolluyor olabilirler.
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Belki de batı dünyası halen ordu içinde bulunan fetö kalıntılarından medet umuyordur.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    yunanli bakanlar adeta meydan okuyorlar,bizimkilerin bu konusmalari insanlari oyalamakdan baska bir sey degil.ayrica sunu belirtmek istiyorum,yunanlilarda ve avrupalilarda türk askerinin gücünün kalmadigi yönünde bir kani var.
    Cevapla
  • payidar 7 yıl önce Şikayet Et
    öyle şey olurmu . türk milletinde asker bitmez, gerektiği her an sen varsın ben varım daha niceleri var bu milletin
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcınız olsun.galipolan allahtır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...