25 imamı da katlettiler!

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa Soykırımı'nda öldürülen 8 binden fazla Boşnak arasında 25 imam da bulunuyor.

25 imamı da katlettiler!
25 imamı da katlettiler!
GİRİŞ 09.07.2017 12:42 GÜNCELLEME 09.07.2017 12:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Srebrenitsa Başimamı Pestalic, "1995'te (Sırp birlikler tarafından) öldürülen 8 binden fazla Boşnak arasında imamlarımız da bulunuyor ancak ailelerinin buraya geri dönmemesi imamların nerede ve nasıl öldürüldükleri bilgilerine erişmemizi güçleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Srebrenitsa Başimamı Damir Pestalic, yaptığı açıklamada, 1995'te yaşananlardan önce Srebrenitsa'nın Bosna Hersek'te bilinen bir şehir olmadığına işaret ederek "Srebrenitsa ve buradaki İslam Meclisi, soykırım öncesinde çok az kişi tarafından biliniyordu ancak şehir iki yanıyla çok ünlüydü. Birincisi şehirdeki doğurganlık oranı." dedi.

Pestalic, Srebrenitsa'da savaştan önce şehirdeki 20 İslam Meclisinde, 20 Srebrenitsalı imamın görev yaptığını belirterek babadan oğula geçen imamlık mesleğini yürüten 20 kişinin Bosna Savaşı sırasında memleketlerini asla terk etmediklerini vurguladı.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    Rumeli içimizde bir yaradır. Olmalıdır. Elimizden hiç birşey gelmese de gönlümüz dualarımız onlarla, bilsinler...
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Boşnak kardeşlerimizin arkasındayız Allah'ın izni ile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi