ABD, Arnavutluk'taki gerginliğe el koydu

Arnavutluk'ta siyasi krize çözüm çabaları devam ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Thomas Countryman, 3 ayda 3 kez Tiran'a gitti.

ABD, Arnavutluk'taki gerginliğe el koydu
ABD, Arnavutluk'taki gerginliğe el koydu
GİRİŞ 01.04.2011 22:48 GÜNCELLEME 01.04.2011 22:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Thomas Countryman, Tiran'da Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Başbakan Sali Berişa, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Edmond Hacinasto ve ana muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama ile ayrı ayrı görüştü.

Countryman görüşmelerden sonra düzenlediği basın toplantısında, ''Arnavutluk'un geleceği AB'dedir. Arnavutluk siyasetçileri bir an önce diyalog kurmalıdır. 8 Mayıs'ta yapılacak yerel seçimlerde, ülkedeki en büyük iki parti, iktidardaki Demokratik Parti ve ana muhalefetteki Sosyalist Parti seçimlerin şeffaflığına saygı göstermelidir. Arnavutluk'ta yaşanmakta olan siyasi kriz, ülkenin imajına büyük zarar vermiştir. Taraflar seçimlerin iyi bir şekilde organize edilmesinde işbirliği yapmalıdır. Arnavutluk'ta siyasi taraflar bağımsız kurumlara saygı göstermelidir. Merkez Seçim Komisyonu'nun bağımsızlığına da saygı gösterilmelidir'' dedi.

Countryman'in Tiran ziyareti birkaç saat sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fatih emre 13 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın polisi ABD. Altıüstü bir siyasi kriz. Hemen el koyuyorlar. Sıkıysa git İranın iç işlerine karış!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı