Arnavutluk'ta siyasi kaos bitiyor

İktidar ve muhalefet parlamentoda ortak çalışma konusunda anlaşmaya vardı.

Arnavutluk'ta siyasi kaos bitiyor
Arnavutluk'ta siyasi kaos bitiyor
GİRİŞ 15.11.2011 13:28 GÜNCELLEME 15.11.2011 13:28

Arnavutluk'ta 2009 yılında yapılan genel seçimlerde oy sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığını ileri süren ana muhalefet Sosyalist Parti'nin parlamentoyu boykot etmesiyle başlayan yaklaşık 2 yıldır süren siyasi kriz çözülüyor.

Parlamento Başkanı Yozefina Topalli, iktidar partileri ile ana muhalefet partisinin yeni seçim yasası ve  AB ile bütünleşme için gerekli reform yasalarının ortak olarak belirlenmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Anlaşmaya göre, yeni yasa tasarıları parlamentoda eşit temsil ile oluşturulacak komisyonlar tarafından hazırlanacak.

Topalli, varılan anlaşmanın Arnavutluk'un Avrupa Birliği üyeliği süreci önündeki büyük bir engeli ortadan kaldırdığını belirterek, "İktidardakiler ve muhalefettekiler üzerlerine düşen sorumlulukların artık farkındalar. Avrupa Birliği'nin de uzun süredir beklediği bu adım nihayet atılmıştır" dedi.

Arnavutluk'ta siyasi gerginlik 2009'da gerçekleşen genel seçimler sırasında başlamıştı. Ana muhalefet Sosyalist Parti o dönemde Başbakan Berişa'nın yönetiminde hükümeti oy sayımında usulsüzlük yapmakla suçlamış ve iki yıl boyunca parlamento çalışmalarını boykot etmişti.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı