Eğer dönmezlerse Mostar düşebilir!

Savaş sırasında Mostar'ı terk eden Boşnakların büyük bir bölümünün şehre geri dönmemesi demokrafik yapıyı değiştirdi. Hırvat nüfus çoğunluğu elde etti.

Eğer dönmezlerse Mostar düşebilir!
Eğer dönmezlerse Mostar düşebilir!
GİRİŞ 04.01.2012 10:19 GÜNCELLEME 04.01.2012 10:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bosna-Hersek'in Mostar kentinde Hırvatların 'eşitliğe' dayanan kent yönetiminde, üstünlüğü kendi lehlerine çevirme girişimleri tehlikeli bir gerginlik oluşturdu.

Savaş öncesinde nüfusun çoğunluğu Boşnak olan kentte, özellikle savaştan sonra kentin demografik yapısı Hırvatların lehine değişti.

Kenti terk etmek zorunda kalan Boşnakların ekonomik koşullar nedeniyle Mostar'a dönmemesi, Orta Bosna'dan gelen Hırvatların bu kente yerleştirilmesiyle Hırvat nüfus çoğunluk hale geldi. Boşnaklar, seçim yasasının değişmesiyle yönetimin tamamen Hırvatların eline geçeceğini ve kendilerinde Hersek bölgesinin diğer kentlerinde olduğu gibi 'söz hakkı' tanınmayacağını ileri sürüyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 1
  • İsmail Özgün 12 yıl önce Şikayet Et
    YUZBINLERCE BOSNAK BOSUNA MI SEHIT OLDU. Insanin aklina bu soru geliyor.Demek ki sehitlerin cocuklari ecdadina sahip cikmiyor.Vatan ve din ugruna sehit olduklarina gore cocuklarinin da aclik bahanesiyle orayi terketmemeleri gerekiyor.Bosnaklar caliskan millettir.Eger geri donerlerse hem orayi ihya eder hem de kanla kazanilmis zaferlerini percinleyip dik bir durus sergilemis olurlar.Avrupanin ortasinda ISLAM barisi istemiyoruz diyen hristiyan teroristlere inat tum islam dunyasi bu konuya onemle egilmeli oraya yatirim ve is imkanlari sunmalidir.Yoksa onca sehitlerin ruhu kesinlikle incinir.Allah yardimcilari olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı