Boşnakların ölümünden sorumlu komutan aklandı

Sırplar tarafından gerçekleştirilen Srebrenitsa katliamında hayatlarını kaybeden üç Bosnalının ölümünde sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla yargılanan, 1995 yılında BM'ye bağlı olarak Bosna'da görev yapan Hollandalı komutan Thom Karremans ile iki asker hakkında takipsizlik kararı verildi.

Boşnakların ölümünden sorumlu komutan aklandı
Boşnakların ölümünden sorumlu komutan aklandı
GİRİŞ 07.03.2013 21:47 GÜNCELLEME 07.03.2013 21:47

Arnhem Savcılığı, yapılan araştırmalar sonucunda, Karremans ve diğer iki Hollandalının Sırp ordusu tarafından işlenen suçlarda kusurlarının bulunmadığının anlaşıldığını açıkladı.

Karremans'ın avukatı Geert Jan Knops, müvekkilinin, savcılığın aldığı karardan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bugünün Karremans ve eşi için oldukça önemli olduğunu belirten Knops, müvekkilinin medyaya konuşmak istemediğini kaydetti.

Bosna Hersek'te BM'ye bağlı Hollanda askeri birliğinde (Dutchbat) tercümanlık yaparken, Hollandalı askerler tarafından ailesi Sırplara teslim edilen Hasan Nuhanoviç ile öldürülen Rizo Mustafiç'in yakınları tarafından açılan davada mahkeme, daha önce Karremans ile 2 Hollandalı askerin yargılanmasını kararlaştırmıştı.

Davacılar, Karremans ile diğer iki askerin, Bosnalıları bilinçli olarak Ratko Mladiç komutasındaki birliğe teslim ettikleri için cezalandırılmasını istemişti.

Bosna Hersek'te 1995 yılında Hollanda askeri birliğine sığınan çok sayıda Boşnak, Sırp general Ratko Mladiç'in başında olduğu güçlere teslim edilmiş ve büyük bir katliam yaşanmıştı.

Soykırım emrini veren Mladiç'in Lahey'de eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesindeki yargılaması devam ediyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!