Bartın

Aşklarıyla örsteki demire şekil veriyorlar

12:55 13 Şubat 2016
Aşklarıyla örsteki demire şekil veriyorlar

SELİM BOSTANCI - Bartın'da, 33 yıllık evli demir ustası çift, evde de işte de birbirlerine destek verip, sevgilerinin sıcaklığıyla demiri şekillendiriyorlar.

Ramazan Camcı ile 20 yaşındayken evlenen Gülizar Camcı, evinin zemin katında bulanan kayınpederine ait demirci atölyesinde çırak olarak çalışmaya başladı.

Bir süre sonra kalfalık yapabilecek hale gelen Gülizar Camcı, hem eşinin askerlik döneminde hem de kayınpederinin rahatsızlanıp meslekten el çekmesinin ardından işleri kendisi yürüttü.

Camcı, 33 yıldır eşiyle demir dövmenin yanında doğrama, kaynak, tamiratla sıhhi tesisat işleri de yapıyor.

- "Güzellikleri de zorlukları da müşterek yaşıyoruz"

Gülizar Camcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün eşiyle işe gelerek gün boyu balyoz salladığını söyledi. Çocuklarının en iyi eğitimi alabilmesini sağlamak için bu işe başladığını, bir süre sonra da kendisini işine adadığını anlatan 5 çocuk annesi Camcı, şöyle konuştu:

"Bir kadın olarak zorlandığım çok zamanlar olsa da severek yaptığım için devam ettirdim. Yeni evlendiğimde sadece ateş yakarak, temizlik yaparak başladığım bu işte, dükkana gelen tüm işleri rahatlıkla yapabilir hale geldim. 33 yıllık evliliğimiz boyunca ben elimin hamuruyla demir dövüyorum, eşim de nasırlı elleriyle evde bana yardım ediyor. Sabah kahvaltıyı hazırlar, öğle yemeklerinde yardım eder. Her konuda birbirimize destek oluyoruz, yardımcı oluyoruz. Hayatın güzelliklerini olduğu gibi zorlukları da müşterek yaşıyoruz."

- "Yılın Ahisi" seçildi

Camcı, 5 çocuğundan 3'ünün üniversiteyi bitirdiğini, birinin memur olduğunu, birinin de ortaokula devam ettiğini belirtti.

Beldenin "Gülizar Ustası" olduğunu dile getiren Camcı, çapa, kazma gibi aletler yaptığını anlattı. Camcı, "Sabahtan akşama kadar elimde demiri ısıtıp, 8 kilogramlık balyozla döverek şekil veriyoruz. Evlilik, annelik ve çalışma hayatımı devam ettiriyorum. Bu işi kendim seçtim ve burada severek çalışıyorum. Bir anne olarak evde hanımefendi, burada ise demire şekil veren ustayım" dedi.

Camcı, 2014'te Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünce "Yılın Ahisi" seçildiğini, ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldığını söyledi.

- "Bir kez bile 'Niçin erkek işi yapıyorum' demedi"

Ramazan Camcı eşiyle çalışmaktan büyük gurur duyduğunu vurgulayarak, "Eşim, ilk evlendiğimizden bu yana bir kez bile 'Ben niçin erkek işi yapıyorum' demedi. Hatta bu dükkandaki emeği benden daha fazladır. Özellikle çocukların okul dönemlerinde hem onların yemeleri, giyimleriyle ilgilenir, ev işlerini halleder, gün boyu da burada demir döverdi. Bir gün olsun da 'Ben yoruluyorum' demedi."

Eşine olan sevgisini ve minnettarlığını dile getiren Ramazan Camcı, "Her işi beraber sırtlandığımız, işte de evde de birbirimize yardımcı olduğumuz için birbirimize olan bağlılığımız daha güçlü oluyor" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.