Bartın

Bartın Üniversitesi ilk 10’a girdi

12:49 31 Mayıs 2016
Bartın Üniversitesi ilk 10’a girdi

Bartın Üniversitesi, öğretim elemanlarının 2015-2016 akademik yılında akademik teşvik performansına göre devlet üniversiteleri sıralamasında ilk 10’a girdiği bildirildi.

Bartın Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından akademisyenlerin 2015-2016 yıllarında ürettikleri proje, yayın, patent gibi faaliyetlerini içeren Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) raporunun açıklandığı belirtildi.

Rapor doğrultusunda devlet üniversiteleri akademik teşvik sıralamasında Bartın Üniversitesinin birçok üniversiteyi geride bıraktığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşvik performans araştırmalarında çok sayıda üniversiteden 120 bini aşkın öğretim elemanı değerlendirildi. Sıralama için Türkiye'de değerlendirilen akademisyenlerden sadece 26 bini akademik teşvik almaya hak kazanırken, Bartın Üniversitesi gösterdiği performansla önemli bir başarıya imza attı. Bartın Üniversitesi, öğretim elemanlarının 2015-2016 akademik yılında akademik teşvik performansına göre devlet üniversiteleri sıralamasında 10'uncu olmuştur. Üniversitemiz, 2008 yılında kurulan bir üniversite olmasına rağmen, bilimsel anlamda önemli mesafeler kat etmiştir. Ulusal ve uluslararası proje, yayın ve atıflarla öğretim elemanlarımız üniversitemizin adını ulusal ve uluslararası alanda duyurmuştur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.