Bartın

Bartın Üniversitesi Rektörü Uzun'dan OSB'ye ziyaret

16:00 08 Eylül 2017
Bartın Üniversitesi Rektörü Uzun'dan OSB'ye ziyaret

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir meslek yüksekokulu kurulması konusunda sanayicilerle görüşmelerde bulundu.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindeki heyet, OSB'yi ziyaret etti.

OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu ile birlikte Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezini ziyaret eden Rektör Uzun, OSB'de bir meslek yüksekokulu kurulması konusunda OSB Müdürü Kasapoğlu ve bazı sanayicilerle istişarelerde bulundu.

Uzun, Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezinin kurulmasıyla üniversite sanayi işbirliğinde önemli bir adım atıldığını söyledi.

Yakın zamanda yasalaşan Üretim Reformu Paketi ile Yükseköğretim Kurulu ve hükümet tarafından OSB’lerde meslek yüksekokulu kurulmasının ayrıca destekleneceğini anlatan Uzun, "Bu amaçla, Bartın OSB Müdürlüğü ve sanayicilerimizle burada bir meslek yüksekokulu kurulmasının Bartın'daki sanayicilerimize ve bölgemize nasıl katkısı olabileceği, Bartın Eğitim İnovasyon ve Test Merkezinin bir kısmının yüksekokul olarak faaliyete geçme potansiyeli olup olmadığı konusunda çeşitli temaslarımız oldu.” dedi.

Bartın OSB’de kurulacak meslek yüksekokulunda yetişen insan kaynağının daha fazla sanayi ve iş dünyası odaklı olmasını sağlayacağını umduklarını kaydeden Uzun, meslek yüksekokulunda öğrenim görecek öğrencilerin eğitimlerinin bir bölümünü sanayi kuruluşlarında gerçekleştireceğini de aktardı.

Uzun, "Bu sanayi kuruluşları onların adeta bir atölyesi ve eğitim alanı olacak. Bu sayede öğrenciler beceri odaklı yetkinlikler kazanarak mezuniyetleri sonrasında iş dünyasına kazandırılacak. Öğrencilerimizin istihdam süreçlerindeki güçlüklerin aşılmasına da önemli bir katkı sağlayacak." diye konuştu.

OSB'de faaliyet gösteren bazı fabrikalardaki üretim alanlarının da incelendiği geziye, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, Fen Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ali Savaş Bülbül, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Selma Çelikyay, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Altan Çetin ve bazı öğretim üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.