Bartın

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

16:09 08 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bartın Temsilcilik Başkanı Muhammed Aksoy, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs’ün, Osmanlı himayesinden çıktığı günden itibaren Batı'nın politik manevralarına sahne olduğunu belirtti.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinin kabul edilemeyeceğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Filistinli kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsrail'e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. Filistin meselesi, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür.

Üç semavi dinin de kutsal mekanlarının yer aldığı peygamberler şehri Kudüs'e, İsrail ve ABD'nin hükmetme çabası, dünyanın bütün halklarına karşı yapılan bir haksızlıktır. Kudüs'ün işgaline, tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunuyoruz. Bu bir insanlık meselesidir. Biz Müslümanlar olarak, Müslüman iş insanları olarak var gücümüzle bu mezalimin karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.