Bartın

Bartın'da hac ön kayıtları başlıyor

15:24 20 Aralık 2017
Bartın'da hac ön kayıtları başlıyor

İl Müftüsü Mahmut Gündüz, yaptığı yazılı açıklamada, 2018 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracakların 21-29 Aralık tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatırarak http://hac.diyanet.gov.tr internet sitesi üzerinden veya müftülüklere bizzat giderek başvuru yapabileceklerini belirtti.

Hacca bu sene gitmek için ilk defa kayıt yaptıracakların başvuru işlemlerini 21-29 Aralık tarihleri ararsında yapabilecekleri bildirildi.

Daha önceki yıllarda hac kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının da kayıt yenileme işlemlerinin aynı tarihlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacağını ifade eden Gündüz, şunları kaydetti:

"Kaydı yenilenen vatandaşlardan herhangi bir kayıt ücret alınmayacaktır. Kaydı yenilenen vatandaşlardan herhangi bir kayıt ücret alınmayacaktır. Kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaklardan ikamet, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik yapmak isteyenlerin, 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra mağduriyet yaşamamaları için kayıt durumlarını hac.diyanet.gov.tr adresinden sorgulayabilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.