Bartın

Bartın Üniversitesi burslu doktora öğrencisi alacak

15:25 02 Şubat 2018
Bartın Üniversitesi burslu doktora öğrencisi alacak

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında "Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler" ile “"Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke" programlarında 3'er kişilik kontenjanın yer aldığı doktora ilanına, 12 Şubat'a kadar internet üzerinden başvuru yapılabileceğini belirtti.

Bartın Üniversitesinde "Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler" ile "Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke" doktora programlarını kazanan öğrencilere, dört yıl süresince aylık 2 bin lira burs verileceği bildirildi.

Başvurular sonrasında doktora yapmayı hak kazanan öğrencilere, dört yıl süresince aylık 2 bin lira burs verileceğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Yarının dünyasında iddia sahibi olmanın yolu nitelikli insan kaynağının artırmaktan ve bunu sürdürülebilir kılmaktan geçmektedir. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulumuz tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, ülkemizin ihtiyaçları ve gelişim alanları dikkate alınarak 100 alanda 2 bin doktoralı insan kaynağı yetiştirecektir. Bu proje 2023 için çizilen vizyonda da yer alan ‘net katma değerini kendi beyin gücüne dayanarak artırabilen’ bir Türkiye hedefleriyle atılmış önemli bir adımdır. Üniversitemiz de bu doğrultuda YÖK tarafından tahsis edilen 2 alanda doktora eğitimi verecektir. Çok iyi imkanların sağlandığı bu proje kapsamında belirlenen alanlarda kendini geliştirmek, değer üretmek etmek isteyen geleceğin akademisyen adaylarını Üniversitemize bekliyoruz. Belirlenen bu alanlar ile geleceğin 'Kentleri' ve 'Yerleşkeleri' sizlerin emekleri ile oluşacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.