Bartın

Bartın'da imar barışı bilgilendirme toplantısı

15:39 19 Haziran 2018
Bartın'da imar barışı bilgilendirme toplantısı

Bartın'da, mahalle ve köy muhtarlarına yönelik imar barışı konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, imar barışının, devletin vatandaşıyla itilaflı olduğu, imar planına aykırı, ruhsat ekleri projesine aykırı veya ruhsatsız olan yapıların kayıt altına alınması olduğunu söyledi.

Uygulamanın, doğru bir şekilde yapılabilmesi için toplumun sorumlu bütün kesimlerinin sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Dirim, şöyle konuştu:

"Bu anlamda öncelikle muhtarlarımızın bu konuyu bilmesi gerektiğini, meslek odalarımızın, imarla ilgili kurum ve kuruluşların bilgilenmesinin, vatandaşlarımızın işini kolaylaştıracağını düşündük. Ülkemizde yaklaşık 13 milyon yapının sorunlu olduğu Çevre ve Şehirlik Bakanlığı tarafından ifade ediliyor. İmar Barışı ile vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmayı amaçlayan uygulama 8 Haziran itibarıyla başladı. Muhtarlarımızın mutlaka bu konuda temel bilgilere sahip olması gerekiyor. İnternetten bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak yüz yüze sormanız gereken birçok husus olabilir. Onları burada sorma şansınız olacak. Tabii uygulama yeni olduğu için onların da takıldıkları bakanlıklarıyla görüşerek sizlere yardımcı olacaklardır."

Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan'ın imara aykırı ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması konusunda katılımcılara bilgi aktardığı toplantıya, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.