Bartın

AK Parti Milletvekili Tunç'tan OSB ziyareti

13:45 22 Haziran 2018
AK Parti Milletvekili Tunç'tan OSB ziyareti

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) fabrikalara ziyarette bulundu.

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve bazı teşkilat mensuplarıyla Bartın OSB'yi ziyaret eden Tunç, işçilere kolaylık dileyerek, seçimler için destek istedi.

Tunç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde istihdamı artıracak her yatırımcıya destek olduklarını, sigorta pirimi, enerji desteği ve diğer teşvikler ile istihdamın artırması için gayret gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bartın'da 2002’de 9 bin olan SSK'lı sayısını 2018’de 35 bin 833'e çıkardık. İstihdamın artması için sanayiciye, küçük ve orta ölçekli işletmelere destekler verdik. OSB'deki fabrika sayısını 4'ten 29'a çıkardık. 2002’de 20 ülkeye 739 bin dolar ihracat yapılmışken, 2017’de bunu 27,5 kat arttırarak 61 ülkeye ve 20,3 milyon dolara yükselttik. Bartın Organize Sanayi Bölgesinin mevcut alanını genişlettik ve yeni fabrikaların gelmesini sağladık. Organize Sanayi Bölgesine 77,2 hektar ikinci ilave alan için çalışmaları başlattık ve kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni fabrikalara yer tahsisi yapacağız. İstihdamın artması ve ekonomimizin gelişmesi için 16 yıldır olduğu gibi bundan sonra da sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.