Bartın

Bartın Aile Hekimleri Derneği'nden sağlıkta şiddete tepki

13:51 12 Ekim 2018
Bartın Aile Hekimleri Derneği'nden sağlıkta şiddete tepki

Bartın Aile Hekimleri Derneği, İstanbul’da özel bir kuruluşun Ruh ve Sinir Hastalıkları Polikliniğinde görev yapan doktorun hastası tarafından vurulmasını kınadı.

Bartın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Rıza Karamazak, İl Sağlık Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıkta yaşanan şiddetin sağlık çalışanlarını derinden sarstığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının gün geçtikçe hem psikolojik hem fiziki saldırılara maruz kaldığını ifade eden Karamazak, şöyle konuştu:

"Can güvenliğimiz olmadan görevimizi yapmakta zorlanıyoruz. Vicdanımız ve sorumluluklarımız arasında görevimizi yapmaya çalışırken uğradığımız bu şiddet bir yandan sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit ederken aynı zamanda sağlık hizmeti sunumunu engeller hale gelmiştir. Bu durum sürdürülebilir, kabul edilebilir, katlanılabilir değildir. İsteğimiz görevimizi huzurla, layıkıyla yapabilmektir. Sağlık sektöründe çalışanların yüzde 70’i görev süreleri boyunca en az bir kere sözel yada fiziksel şiddete uğruyor. Bu sayılara bir yenisi eklenmeden sağlıkta şiddet yasasının ivedilikle çıkarılmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarla sağlık personelini karşı karşıya getiren uygulamalara son verilmesini bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.