Bartın

Bartın'daki FETÖ/PDY davaları

13:10 01 Kasım 2018
Bartın'daki FETÖ/PDY davaları

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında ayrı ayrı dava açılan 2 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, sanık avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklu yargılanan astsubay E.I, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yaptı.

Sanık E.I, hayatı boyunca cemaatle bağlantısının olmadığını savunarak, "Herhangi bir örgüt mensubuyla da görüşmedim. İddianamede yer alan ankesörlü hattan telefonumun arandığı iddia olunan casus aramayı hatırlamıyorum. Örgüt sohbetlerine katılmadım, ByLock kullanmadım, Bank Asya hesabım yok, hiçbir derneğe üye değilim. Vatanını, milletini canından çok seven şerefli bir Türk askeriyim. Her zaman terörle mücadelede ön saflarda oldum. Vatanıma, milletime hainlik etmedim. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliyesine karar vererek, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 8 Ocak 2019'a erteledi.

- Esnafın yargılandığı dava

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki diğer duruşmaya, tutuklu yargılanan esnaf M.U'nun avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık M.U, savunmasında, iddianamede örgütün "Bartın yapılanması mütevelli heyeti üyesi olduğu" iddiasının yer aldığını belirtti.

Örgütün mütevelli heyetinde yer alan isimleri sayan M.U, "Heyet, ekonomisi güçlü esnaftan oluşuyordu. Ben ise saat tamirciliği yaparak geçimimi sağlıyorum. Cemaatin yurtlarda düzenlediği sohbetlere zaman zaman katıldım ancak hiçbir zaman aktif şekilde görev almadım. Himmet yatırmadım, kimseyi sohbetlere davet etmedim. 17-25 Aralık'tan sonra yapıyla irtibatımı sonlandırdım." diye konuştu.

Heyet, sanığın adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı tedbirleriyle tahliyesine karar vererek, duruşmayı 14 Aralık'a erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.