Batman

Ağrı'daki jandarma karakoluna intihar saldırısı

21:04 23 Ağustos 2015
Ağrı'daki jandarma karakoluna intihar saldırısı

AK Parti Sason İlçe Başkanı Avni Yıldırım, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde patlayıcı yüklü traktörle jandarma karakoluna düzenlenen intihar saldırısında yaralanan Jandarma Er Ömer Şahin'i evinde ziyaret etti.

Yıldırım, beraberinde Memur-Sen Sason Konfederasyon Başkanı Mutalip Çelik, Sason Arapları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Deniz Değirmenci ile tedavisinin ardından ilçedeki evine gelen Şahin'i ziyaret ederek, acil şifalar diledi.

Burada konuşan Yıldırım, saldırılardan duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Allah milletimize zeval vermesin. Kardeşimiz uyurken karakolun bombalandığını söylüyor. Uyurken yılana bile saldırılmaz kaldı ki asker ve polisimiz bu kutsal vatanın kutsal görev bekçileridir. Bu saldırıyı yapanların Allah korkusu ve vicdan ile ilgisi yoktur" dedi.

Sason Arap-Der Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Değirmenci ise Türkiye'nin Türkü, Arap'ı ve Kürt'ü ile bölünmez bir bütün olduğunu belirtti.

Her şeye karşılık bu kardeşliğin kopmayacağını ifade eden Değirmenci, şöyle konuştu:

"Bu insanlık dışı hareketlerin sahipleri ırkçılık taifesi çalışanlarıdır. İşte ırkçılık bu kadar haindir, bu kadar kalleştir ve bu kadar vicdansızdır."

 Memur-Sen Konfederasyon Sason İlçe Temsilcisi Mutalip Çelik ise saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyerek, şehitlere Allah'tan rahmet ailelerine sabır diledi.

Baba Kazım Şahin ile Ömer Şahin, kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkür ettiler.

Doğubayazıt ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan, Doğubayazıt-Iğdır Karayolu'ndaki Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığına 2 Ağustos Pazar günü saat 03.00 sıralarında, yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle gerçekleştirilen intihar saldırısında 2 asker şehit olmuş, 31 asker yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.