Batman

AK Parti heyeti Batman'da

17:06 05 Eylül 2015
AK Parti heyeti Batman'da

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, "Terör örgütü 1990'lı yıllara dönmek istese dahi devlet dönmeyecek. Devlet bütün tedbirlerini alacak ve özgürlüklerden vazgeçmeyecektir. Daha fazla özgürlük, insan hakları ve hukukun üstünlüğü  ortaya konulacaktır. Bunda kararlıyız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Yıldırım'ın başkanlığında, AK Parti  Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç,  Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Adıyaman Milletvekili Orhan Atalay, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'dan oluşan heyet çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a geldi.

Vali Azmi Çelik ile makamında görüşen heyet, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partilelerle bir araya geldi.

- "Bütün insanlarımızın hakları korunacaktır"

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, vatandaş ve terör örgütlerinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların malı, canı ve kanının bu devlete emanet olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak ahlaki değerlerdedir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ile güneyi ile bütün insanlarımızın hakları korunacaktır" diye konuştu.

Yıldırım, operasyonların terör örgütlerine karşı olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Kimler bu terör örgütleri? Bu milletin malına, canına, huzuruna kasteden PKK terör örgütü, paralel yapılanma, DHKP-C örgütü ve DAEŞ. Bunlar bildiğiniz gibi DAEŞ'e sanki yardım ediliyormuş gibi hava estirmeye başladılar. Ve ortaya  koymuş oldukları yalanlarıyla kamuoyunu aldattılar ve kamuoyunu farklı yönlendirdiler."

"Bu operasyonlar milletimiz bilsin ki terör örgütleri bitene kadar devam edecektir. Bundan sonra milletimiz huzursuz edilmeyecek. Biz insanca yaşayacak şartların oluşmasını istiyoruz" diyen Ylıdırım, kardeşlik, dostluk istediklerini aktardı.

- "Tekrar 1990 yıllarına dönmek istiyorlar"

Yıldırım, terör örgütü PKK'nın yol kestiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunlar farklı yöne yönlendiriyorlar. Kendileri yol kesiyorlar, kendileri insan öldürüyorlar ama algı operasyonu ortaya koymak suretiyle tekrar farklı bir imaj çizmeye çalışıyorlar. Tekrar 1990 yıllarına dönmek istiyorlar. Terör örgütü 1990'lı yıllara dönmek istese dahi devlet dönmeyecek. Devlet bütün tedbirlerini alacak ve özgürlüklerden vazgeçmeyecektir. Daha fazla özgürlük, insan hakları ve hukukun üstünlüğü  ortaya konulacaktır. Bunda kararlıyız. Bu bölge de isteğimiz o ki bunu artık ortaya koymasıdır. Milletimiz de artık hukukun üstünlüğüne dayalı kendi haklarını korumalıdır. Bin yıllık kardeşliğimizi sürdürmek istiyoruz."

Olaylardan dolayı sadece bölgede yaşayan halkın huzursuz olmadığına işaret eden Yıldırım, diğer bölgelerde yaşayan insanların da huzursuz olduğunu aktardı.

Yıldırım, terör örgütünün yaptığı baskı ve oluşturduğu sıkıntıların Türkiye'nin diğer bölgelerinde de hissedildiğini vurguladı.

- "Millet bunlara boyun eğmeyecektir"

"Doğu ve Güneydoğu'da 4 bin sandıkta aynı mühürle ful HDP'ye oy çıkmıştır. Bu baskı değil de nedir? Bunun için baskıyı yapan terör örgütüdür. Terör örgütünü arkasına alan ve kendi açıklamalarıyla bunu ortaya koyan HDP'dir. Bundan vazgeçmelidirler. Biz milli iradenin tecelli etmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullanan Yıldırım, baskılardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu millet bunun farkındadır. Millet bundan sonra bunlara boyun eğmeyecektir. Bu bölgedeki insanlar maalesef göç etmek zorunda bırakılıyor. Terör örgütünün baskısından dolayı göç ediyorlar. Bu göçün önüne geçecek olan halktır, sizlersiniz. Terör örgütleri bitene kadar devlet elinden gelen gücü ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz milletin yanındayız. Bu bölgede huzurun, barışın sağlanması halinde Türkiye bölgenin lider ülkesi olacaktır."

Milletvekili Bilgiç de terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı ve baskılara değinerek, "PKK'nın silahını, ideolojisini, sloganını bir yana bırakın, kurmak istediği toplum modeline bakın" dedi.

Bilgiç, "Olay Kürt halkı filan değildir. Kürt halkının dinle mesafesini açmak, toplumun koordinatlarını, ana yapısını bozmaktır. Bu da gerçekleşmiştir. Şu anda PKK görevini yapmış görünüyor. PKK'nın görevi başka bir şey değilidir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.