Batman

Genel seçime doğru

18:21 08 Ekim 2015
Genel seçime doğru

 AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, ''Bölge insanlarımızı, çocuklarımızı, Nobel Kimya ödülünü kazanan Aziz Sancar gibi yetiştirmek için mücadele etmemiz lazım'' dedi.

Batman'da bir kafede düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Özdemir, geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani bahanesiyle yaşanan olaylara değinerek, kentteki iş yerlerine zarar verildiğini, çok sayıda araç yakıldığını ve bölgede 50'nin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Bu olaylarda çok sayıda masum insanın katledildiğine şahit olduklarını ifade eden Özdemir, bu vesileyle Yasin Börü ve arkadaşlarının nezdinde tüm hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını belirtti.

2015 Nobel Kimya ödülünü kazanan Mardinli Aziz Sancar ile gurur duyduklarını dile getiren Özdemir, ''Bölge insanlarımızı, çocuklarımızı, Nobel Kimya ödülünü kazanan Aziz Sancar gibi yetiştirmek için hepimizin mücadele etmemiz lazım. Hiç kimsenin Kürt gençlerini, bölgedeki gençleri heba etmesine izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Mardin milletvekili adayı Ataullah Hamidi ise, yaşanan terör olaylarına herkesin üzüldüğünü, hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığını kaydetti.

Her sıkıntının arkasından bir güzelliğin geldiğini vurgulayan Hamidi, ''Bütün dünya senin olsa, bir gencin bir damla kanına bedel değildir. Eğer halk bizi seçerse, mesaimin büyük bölümünü kardeşlik projesine ayıracağım. Hep birlikte el ele vererek, doğruları konuşarak bu sorunların üstesinden geliriz'' dedi.

Toplantıya AK Parti Mardin İl Başkanı Diyaddin Uçar, milletvekili adayları Murat Çiçek, Adile Gürbüz ile bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.