Batman

Diyarbakır'daki terör saldırısı

21:45 12 Ekim 2015
Diyarbakır'daki terör saldırısı

Silvan'da terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan geçici köy korucusu toprağa verildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan geçici köy korucusu Cumaeddin Yorulmaz toprağa verildi.

Şehit korucu için Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tören düzenlendi. Evli ve 7 çocuk babası Yorulmaz'ın (49) öz geçmişinin okunduğu törende, dualar okundu.

Yapılan duanın ardından şehit korucunun cenazesi toprağa verilmek üzere Kozluk ilçesine gönderildi. Ambulansla ilçeye getirilen Yorulmaz'ın cenazesi, Tepecik Mahallesi Mezarlığı'nda defin edildi.

Törene, Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Güney, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, diğer yetkililer, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Silvan ilçesinin Çatakköprü mevkisinde 8 Ekim'de yol keserek, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan terör örgütü PKK mensupları, Kozluk'tan Silvan istikametine giden köy korucularını taşıyan minibüsü durdurmak istemiş, çıkan çatışmada korucu Yorulmaz, yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.