Batman

Kanaat önderlerinden "Çözüm Süreci devam etsin" çağrısı

10:23 31 Ekim 2015
Kanaat önderlerinden "Çözüm Süreci devam etsin" çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kanaat önderleri, Çözüm Süreci'nin devam etmesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 4 gün önce görüşen Güneydoğulu kanaat önderleri, adı yıllarca terörle anılan bölgede Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini istiyor.

Kanaat önderlerinden Hüseyin Geylani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarından sadece yatırımcıların değil, bölge halkının da ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi.

Çözüm Süreci ile sadece bölgeye değil, tüm ülkeye refah geldiğini vurgulayan Geylani, şu anda ise bölgede herkesin yaşanan olaylardan tedirginlik duyduğunu dile getirdi.

Geylani, bu süreçte herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine işaret ederek, "Hepimiz bir gemideyiz. Bu gemiye bir tehlike gelirse hepimiz zarar göreceğiz" dedi.

Türkiye'nin ülkelerindeki iç çatışmalardan kaçan sığınmacılara kucak açtığına dikkati çeken Geylani, "Türkiye'de bir sıkıntı olduğunda bize kim kapısını açacak?" ifadesini kullandı.

Geylani, bu nedenle ülkede birlik ve beraberliğe özen gösterilmesi gerektiğini anlatarak, "IMF'den borç alan Türkiye, IMF'ye borç verir duruma geldi. Bu nedenle Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Çözüm Süreci'nde 'baldıran zehiri içerim' deniyorsa bizim de gövdemizi bu taşın altına koymamız lazım" şeklinde konuştu.

- "Süreç yeniden başlarsa herkes üzerine düşen görevi yapmalı"

Avrupa ülkelerindeki birçok gelişmeye hayranlık duyulurken, Türkiye'de de bu gelişmelerin sağlandığına dikkati çeken Geylani, şöyle devam etti:

"Birileri, 'Avrupa'da denizin altından tüneller, köprüler geçiyor, halkın ulaşımını rahatlatmak için hızlı trenler varmış' deniyordu. Bugün Allah'a şükürler olsun ki Türkiye'de hızlı trenler, yeni köprüler yapılıyor. Avrupa'nın seviyesine ulaştığımız için bunu hazmedemiyorlar. Madem onlarda bu refah, bu özgürlük var, Türkiye'de neden olmasın? Onlar ilerliyorsa biz neden ilerlemeyelim? Bu süreç yeniden başlarsa herkes üzerine düşen görevi yapmalı."

"Allah, 'Müminler kardeştir, aralarını bulun çünkü tekrar bana döneceksiniz' buyuruyor. Onun için biz başkalarının seviyesine gelmeyelim" ifadelerini kullanan Geylani, Suriye'deki sorunların ders alınması gereken bir emsal olduğunu kaydetti.

- "Hoşgörü, barış, kardeşlik içerisinde yaşamak istiyoruz"

Selman Bağdu da Çözüm Süreci'nin sekteye uğramasının tüm kesimleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Bağdu, Çözüm Süreci ile bölgede huzurun, barışın ve kardeşliğin hakim olduğunu anımsattı. Bölgeye ciddi anlamda yatırımlar gelmeye başladığına, insanların refah seviyesinin yükseldiğine işaret eden Bağdu, bölgenin Çözüm Süreci'ne ihtiyaç duyduğunu dile getirerek, "İnancımız, tarihimiz, kültürümüz barış ve kardeşlik üzerine inşa edilmişken son zamanlarda Çözüm Süreci'nin sekteye uğratılması üzüntü verici" şeklinde konuştu.

Çözüm Süreci ile insanların bölgeye huzur ve güven içerisinde gelirken artık endişenin hakim olduğunu aktaran Bağdu, "Çözüm Süreci'nin ülkemizin geleceği için devam etmesini istiyoruz. Bölgede kan ve gözyaşı son bulsun. Herkesin kendi konumuna ve yaptığı işe göre elini taşın altına koyması lazım. Hoşgörü, barış, kardeşlik içerisinde yaşamak istiyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.