Batman

Batman Müzesi'nde "Komşu Günü" etkinliği

11:11 25 Kasım 2015
Batman Müzesi'nde "Komşu Günü" etkinliği

YILMAZ EKİNCİ - Terör olayları nedeniyle ziyaretçisi azalan Batman Müzesinin ziyaretçi sayısını artırmak amacıyla "Komşu Günü" etkinliği uygulaması başlatıldı. 

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce "Engelsiz Müze Projesi"ni gerçekleştiren Batman Müzesi yetkilileri, bir ilke daha imza attı. Son dönemde yaşanan terör olaylarının ardından azalan ziyaretçi sayısını artırmak isteyen yetkililer, "Komşu Günü" etkinliği düzenlemeyi kararlaştırdı.

Etkinlik kapsamında haftanın iki günü mahalle sakinlerinin ağırlanması amaçlanırken, Siirt, Hasankeyf ve Batman'daki kazılarda ortaya çıkarılan eserler ziyarete açıldı. 

Batman Müze Müdürü Vehbi Yurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mayıs'ta ziyarete açılan müzede çok sayıda eser sergilendiğini belirtti.

Müzeye gelenlerin sayısında son aylarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle düşüş olduğunu, sayıyı artırmak için etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Yurt, ilk olarak müzenin bulunduğu Belde Mahallesi'nde yaşayan vatandaşları müzeye davet ettiklerini söyledi.

İlk gelen 3 aileye uzmanlar eşliğinde müzedeki eserleri tanıttıklarını vurgulayan Yurt, "Komşularımızdan başlayarak il genelinde müze farkındalığı oluşturmak için etkinlik düzenledik" dedi.

Batmanlıların gönüllü tanıtım rehberi olmasını istediklerini aktaran Yurt, "Komşularımızın da yakınlarını müzeye davet etmek suretiyle il genelindeki vatandaşlara ulaşmayı hedefliyoruz. Müze sadece sergi mekanı değildir, eğitim faaliyetini yürütme anlamında böyle bir proje gerçekleştirdik" diye konuştu. 

- "Bölge halkı gelip kendi tarihini öğrenmiş olacak" 

Müzeyi ziyaret eden vatandaşlardan Hikmet Eronat, daha önce müzeyi gezmediğini ifade ederek, "Çok faydalı oldu, herkesin gelip görmesini isterim. Biz müzeyi başkalarına anlatacağız, onlar da başkalarına anlatacak ve böylece bölge halkı gelip kendi tarihini öğrenmiş olacak" ifadelerini kullandı.

- "Ne şartlar altında bize neler bıraktıklarını gördük"

Mahalle sakinlerinden Selma Dilara Erol da müze yönetiminin daveti üzerine ilk kez müzeye geldiğine değinerek, "Herkesin gelip görmesi gerekir. Buraya gelindiğinde geçmişte insanların neler yaşadığını, ne şartlar altında bize neler bıraktıklarını gördük" sözlerine yer verdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.