Batman

"Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum" projesi

01:08 28 Kasım 2015
"Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum" projesi

Batman'da, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında sürücü belgesi alanlar bilgilendirildi

Batman'da, "Ambulansa yol veriyorum, hayat kurtarıyorum” projesi kapsamında sürücü belgesi alanlara bilgi verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan projeye ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sürücü Kursları Eğitim Federasyonu (GASKEF) iş birliğiyle sürücü belgesi alanlara proje hakkında Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğünde sunum yapıldı.

Projede görev alan polis memuru Şakir Kıymet, yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulamayı İl Emniyet Müdürlüğü olarak desteklediklerini söyledi.

- "Ambulansa yol verirken kesinlikle ceza yazılmayacak"

İlk defa sürücü belgesi alan sürücülere projenin tanıtım broşürlerini dağıttıklarını belirten Kıymet, "Sürücüleri bu konuda bilinçlendiriyoruz. Ekranları başında bizi izleyen sürücülerin de ambulansa yol verirken kesinlikle ceza yazılmayacağını bilmelerini istiyoruz" dedi.

Ambulansa yol veremeyen sürücülere 189 lira ceza verildiğini hatırlatan Kıymet, şöyle konuştu:

"Trafikte en sık rastlanan kural ihlallerinden biri hasta taşıyan ambulanslara yol verilmemesidir. Ambulansa yol vermeme gibi durumlarda ceza işlemi uygulayacağız. Zaten 112 ambulansların ön kısımlarında kameralar var. Tespiti halinde 112 bildirdiğinde gerekli cezai işlemlerimizi uygulayacağız. Bu ceza da 189 liradır."

Türkiye Sürücü Kursları Federasyonu Başkan Yardımcısı ve GASKEF Başkanı Abdulhalim Kartal da Batman'da ilk kez böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

- "Proje sürücü kurslarında da anlatılacak"

Emniyet müdürlüğü ve valilik ile bu uygulamayı vatandaşlara tanıtmak istediklerini aktaran Kartal, şunları kaydetti:

"Yapılan bu uygulamanın Batman için hayırlı olacağına inanıyoruz. Bu uygulama ilk kez Batman'da uygulanıyor. Türkiye genelinde de çeşitli çalışmalar var. Ama böyle bir uygulama Türkiye'de ve Batman’da ilk defa yapılıyor. Emniyet Müdürlüğümüz bizi bu uygulamanın içine kattı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu uygulamayı sürücü kurslarında ve emniyet teşkilatı içinde devam edeceğiz. Bundan sonra proje, sürücü kurslarında da anlatılacak. Sadece ilk kez sürücü belgesi alanlar değil sürücü belgesi olanlara da bunu anlatacağız."

Sürücü belgesi alanlardan Kübra Yıldız ise ambulanslara yol verilmesi konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.