Batman

Sokak hayvanları için yemek artığı topluyorlar

17:38 16 Aralık 2015
Sokak hayvanları için yemek artığı topluyorlar

Batman'da, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu bir grup aktivist, kentteki lokantalardan topladıkları yemek artıklarıyla sokak hayvanlarının karnını doyuruyor.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Batman Temsilciliği öncülüğünde, aralarında Batman Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de bulunduğu bir grup aktivist, havaların soğumasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kolları sıvadı.

Kentte hayvan barınağı bulunmadığından sokakta ölüm tehlikesiyle karşı karşı kalan çok sayıda kedi, köpek ve yavrularını Batman Belediyesi İkmal Müdürlüğüne ait bir alanda toplayan aktivistler, kafe ve lokantalardan topladıkları artık yemeklerle hayvanları günde iki kez besliyor.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Batman İl Temsilcisi Hazal Karaaslan, duyarlılıklarından dolayı aktivistlere teşekkür ederek, aynı duyarlılığı kent sakinlerinden de beklediklerini söyledi.

Sokak hayvanları için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Karaaslan, hayvanların daha iyi koşullarda yaşaması ve tedavileri için uğraştıklarını belirtti.

Lokanta işletenlerin yemek artıklarını kendilerine verilmesi için duyarlı olmalarını beklediklerini kaydeden Karaaslan, şöyle konuştu:

"Halkımız ve esnafımızdan beklentimiz, herkes evinin önüne bir kap su, bir kap yemek koyarsa, kışın hayvanlar soğuktan, açlıktan ölmez. Buraya acil olarak bir bakımevi ve barınak açılmasını istiyoruz. Bunların bir an önce yapılması gerekiyor. Alanımız küçük, hayvanlar çok bizim ise sayımız az. Bu konuda destek bekliyoruz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.