Batman

Kozluk Belediyesi tabelasına Arapça da eklendi

16:24 28 Aralık 2015
Kozluk Belediyesi tabelasına Arapça da eklendi

Kozluk'ta başlatılan imza kampanyası üzerine Kozluk Belediyesi tabelasında Arapça'ya yer verildi.

Kozluk'ta başlatılan imza kampanyası üzerine Kozluk Belediye binasındaki tabelada Arapça'ya yer verildi.

Kozluk'ta yaşayan Araplar'ın, Anadolu Arapları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AAD) Kozluk Temsilciliği öncülüğünde başlattıkları ve 200 imzanın toplandığı imza kampanyasını değerlendiren Kozluk Belediye Meclisi, belediyenin girişine Arapça "hoş geldiniz" anlamına gelen "Ci’tum Bil Hayr" yazılmasını kabul etti.

AAD Kozluk Temsilcisi Adem Yorulmaz, yaptığı açıklamada, karardan sonra tabelayı hazırlayıp belediyenin girişine astıklarını, belediyenin girişinde Türkçe ve Kürtçe’den sonra Arapça yazılmasının Araplar adına memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Anadolu'nun kadim ve en büyük 3. halkı olan Araplar olarak dillerini ve kültürlerini hiç kimse ile çatışmadan, Türk ve Kürt halkının haklarına saygı duyarak yaşamanın peşinde olduklarını dile getiren Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Bu hareketimiz, ne Kürt hareketinden rol çalmak, ne de Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğine çomak sokmak olarak anlaşılmasın. Bunun için de tüm Türkiye geneli çalışmalarımız sağduyulu ve vakarlı bir şekilde devam etmektedir. Kırmadan, dökmeden ve üstünlük taslamadan yapılan bu çalışmalar çerçevesinde, Batman'nın Kozluk ilçesinde iki günde 200 imza toplanarak Kozluk Belediyesi hizmet binası girişine Türkçe 'Hoş Geldiniz', Kürtçe 'Hun Bi Xer Hatin' güzel karşılama ifadelerinden sonra istedik ilçenin yarısı Arap olan ve şimdiye kadarki belediye başkanlarının yüzde 90'ı Arap olan, 1500 yılında yazılan Şerefname adlı kitapta da belirtildiği üzere yiğit, kahraman bu Hazzo (Kozluk) Arap Halkı'nın dilinde de 'Ci' tum  Bil Hayr' yazılsın. Bu vesileyle makul talebimiz oy birliği ile kabul edildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.