Batman

"Terörün etkisini açık açık gördük"

14:24 01 Şubat 2016
"Terörün etkisini açık açık gördük"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otelciler Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) ilişkin açıklamalarda bulunurken, terör saldırılarının turizmi olumsuz etkilediğini belirtti.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da 28-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen fuarda bölge turizminin beklenen ilgiyi göremediğini, bu sebeple 2016 yılı için turizmde ümitli olmadıklarını söyledi.

Aslan, şöyle konuştu:

"2016 EMITT Fuarında ne yazık ki terörün açıkça etkisini gördük. Terörden dolayı beklenen ilgiyi göremedik. Terörün etkisini açık açık gördük. Fuardaki satışlar dahi beklenen düzeyde gerçekleşmedi. Bununla birlikte bu durum Batman ve bölge illeri için daha da vahim. Fuarda karşılaştığımız tabloya bakılırsa turizm açısından 2016'yı kaybettik, o yüzden de şimdiden 2017'ye odaklanmalıyız."

Yabancı tur operatörlerinin Türkiye'den çekilmeye başladığına vurgu yapan Aslan,

"Yurt dışından gelen operatörlerin sayısı maalesef gün geçtikçe azalıyor. Birer birer Türkiye'den çekiliyorlar. Alternatif pazarlara yönelerek turizmi canlandırabiliriz. Bölgemiz için kısa vadede otellerin ve seyahat acentelerinin desteklenmesine yönelik acil eylem planları oluşturmak gerekiyor. Bu konuda hükümetimize güveniyoruz ancak GATOB olarak üzerimize ne düşüyorsa da yapmaya hazırız" dedi.

Aslan, ülke ve bölge turizminin stratejik çalışmalarla geliştirilebileceğine inandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.