Batman

Suriyeli çocuklardan "Savaş bitsin" çağrısı

12:32 16 Mart 2016
Suriyeli çocuklardan "Savaş bitsin" çağrısı

YILMAZ EKİNCİ - Suriye'deki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli aileler ve çocukları, savaşın bir an evvel bitmesini ve evlerine dönmeyi istiyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) ve AFAD Batman İl Müdürlüğünce Aydın Konak Mahallesi'nde yaptırılan Batman Eğitim Merkezi Can Okulu'nun Suriyeli öğrencileri, 6. yılına giren ülkelerindeki iç savaşın sona ereceği günü ümitle bekliyor.

Öğrencilerden 16 yaşındaki Kamuran Dekkuri AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesine dönmeyi dört gözle beklediğini söyledi.

Savaşın bir an önce bitmesini isteyen Dekkuri, "Burada eğitim görüyoruz. Kendi memleketimizde eğitim görmek isterdik. Başka ne diyebiliriz ki? Savaş bitsin kardeşlik ve barış olsun. Başka bir şey istemiyoruz" dedi.

Ailesi ile Halep'te yaşadıklarını, savaşın çıkmasıyla Haseki kentine geçtiklerini anlatan 11 yaşındaki Sevsen Müslim ise Türkiye'ye geldikten sonra Türkçe öğrendiğini söyledi.

Müslim, şöyle konuştu:

"Ülkemde savaşın sürmesi beni çok üzüyor. Artık savaş olmasın, istemiyorum. Her şey bitti. Anne-babalar, çocuklar öldü. Dua ediyorum, Suriye eskisi gibi olsun. Burada olduğumuz ve okula devam ettiğimiz için şükrediyoruz ama Suriye'ye geri dönüp orada okumak isteriz. Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın. Savaşın bir an evvel bitmesini istiyorum."

- "İnsanlar artık ölmesin"

Okulun rehber öğretmeni Dr. Imad Ahmed da "Savaş 6. yılına girdi. İsteğimiz bir an evvel bu savaş bitsin. Bu öğrenciler, insanlar, kendi memleketlerine dönsün. İnsanlar artık ölmesin. Kimi denizlerde boğuluyor, kimi atılan bombalarla ölüyor. Doğrusu Türkiye'ye de teşekkür ediyoruz. İnşallah bir gün azad edilmiş, özgürlüğüne kavuşmuş Suriye'ye döneriz" dedi.

Okul müdürü Abdullatif Abdullah ise Suriye'de zulüm ve diktatörlük olduğunu, bu nedenle iç savaş çıktığını söyledi.

"Dünya ülkeleri oraya geldi. Her türlü el girdi Suriye'ye ve Suriye bozuldu, dağıldı" diyen Abdullah, savaş sona ermesi, herkesin ülkesine dönmesi temennisini dile getirdi.

Abdullah, yardımlarından dolayı da Türkiye'ye teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.