Batman

"Savaş ve terör engelli sayısını artırdı"

13:41 15 Nisan 2016
"Savaş ve terör engelli sayısını artırdı"

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, son zamanlarda Ortadoğu'daki savaşlar ve ülkedeki terörün, engellilerin sayısını artırdığını belirterek, "Terör saldırılarının bir an önce bitmesini, Ortadoğu'daki savaşların da sona ermesini istiyoruz." dedi.

Batman Engelliler Platformu tarafından bir otelde düzenlenen "Mesleki Eğitim Rehabilitasyonu ve İş Kur Projeleri Sempozyumu"nun açılışında konuşan Çelebi, savaşlar ve terörün neden olduğu sakatlıklara dikkati çekti.

"Savaş ve terörü kınıyoruz. Son zamanlarda Ortadoğu'daki savaşlar, ülkemizdeki terör, engellilerin sayısını artırdı. Terör saldırılarının bir an önce bitmesini, Ortadoğu'daki savaşların da sona ermesini istiyoruz" ifadesini kullanan Çelebi, savaşın kazananı olmayacağını vurguladı.

Çelebi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde engelli sayısının diğer bölgelere göre fazla olduğuna işaret ederek, bu konuda bölgede yeterince farkındalık oluşmadığını savundu.

Bireylerin eşit haklarla doğduğunu, vatandaşlık, yaşam, eğitim, rehabilitasyon, üretime katılmanın bütün bireylerin hakkı olduğunu dile getiren Çelebi, "Son zamanlarda engellilerle ilgili ciddi gelişmeler olmakla beraber bunların yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Engelli üretime katılmadığı sürece kalkınma olmaz çünkü ülkemizdeki engelli sayısı nüfusun yaklaşık 9 milyonuna tekabül ediyor. Eğer bu denli bir rakam tüketici konumunda görülürse kalkınmadan bahsedilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin birçok kentinden engelliler platformlarının başkanları ile üyelerinin katıldığı sempozyum 2 gün sürecek.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.