Batman

Batman Üniversitesi’nde rektörlük seçimine doğru

18:13 02 Mayıs 2016
Batman Üniversitesi’nde rektörlük seçimine doğru

Üniversitede düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Dekan Durmuş, 2023 vizyonuyla bölgesel, 2071 vizyonuyla uluslararası alanda lider konumu hedefleyen Türkiye'nin büyük hedeflerine katkı sağlayan ve ekonomik politikalarıyla sinerji yaratan üniversitelere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Durmuş, rektörlük seçimi için adaylığını açıkladı.

Üniversiteyi gelişen ve değişen dünya üniversitelerinin seviyesine ulaştırmak için aday olduğunu belirten Durmuş, şunları kaydetti:

"Hızla gelişen ve değişen küresel dünyada üniversitemizi, gelişmiş ülkelerin üniversiteleriyle entegre ve onlarla her alanda rekabet edebilir bir bilim merkezi haline getirmek en önemli misyonumuz olacaktır. Akademisyen odaklı bir yönetim anlayışı içerisinde bilimsel araştırma ve faaliyetlere üniversitemizin imkanları çerçevesinde her türlü destek verilecek ve bilimsel çalışmaların niteliğinin artırılması sağlanacaktır."

Durmuş, devlete karşı her türlü terör yapılanmalarıyla da mücadele edeceğini belirterek, "Devlet yapılanması içerisinde olmaması gereken ve gizlice devletin kılcal damarlarına, kurumlarına sızarak anti-demokratik bir şekilde devleti ele geçirmeye çalışan her kesimle mücadele edilecektir. Milletimizi bölmeye, ülkemizi yıkmaya çalışan ve iç huzurumuzun bozulmasından medet uman her türlü bölücü örgüt ve her türlü oluşumlara karşı hukuk çerçevesinde mücadele edilecektir. şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.