Batman

MEB tarafından uygulanan ETCEP tamamlandı

16:21 06 Mayıs 2016
MEB tarafından uygulanan ETCEP tamamlandı

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen ETCEP kapsamında 4 pilot okulda 4 bin 300 öğrenciye ulaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi (ETCEP), pilot illerden Batman'daki "Yerel Toplumsal Seferberlik Kampanyası" tamamlandı.

Proje Trabzon, İzmir, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Batman, Mardin, Karaman, Malatya ve Samsun olmak üzere 10 pilot ilde uygulanıyor.

Etkinliklere katılan kız öğrencilere, kadının eğitim ve toplumsal hayatta daha eşit fırsatlara sahip olması, erkek öğrencilere ise toplumda erkeğin omuzlarına yüklenen sorumlulukların kadınlarla paylaşılmasının önemi anlatıldı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesinin yaygınlaştırılması için hayata geçirilen proje ile "toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı okul standartları" geliştirildi.

Projenin kapanış toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, proje kapsamında 10 pilot ilde, 40 okulda 57 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi.

Projenin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi açısından önemli olduğunu belirten Yıldız, "Yaptığımız bu toplantıda bir değerlendirme yaptık. Yaptığımız değerlendirme sonucunda çıkacak sonuçlara göre diğer illerde yapılan değerlendirmeleri birleştirip bir rapor haline getireceğiz." dedi.

Bu yapılan projenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

"Özellikle katılımcı üye Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi için çok önemli. Çünkü bu projeye benzer projeler dünya üzerinde yapılmış ama Türkiye’de yeni yapılan bu proje örnek bir proje olarak gösteriliyor. Proje bittikten sonra da bu projenin sürekliliğini sağlayacağız Çünkü bu hayatiyet arzeden bir projedir. Cinsiyet eşitliğinin Türk kültürüne uygun bir şekilde anlatılması lazımdı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.