Batman

"Çemberimde Gül Oya Projesi" Batman'da

17:00 09 Mayıs 2016
"Çemberimde Gül Oya Projesi" Batman'da

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce, "eTwinning Projesi" kapsamında Batman'da 81 ilden okulların katılımıyla "Çemberimde Gül Oya" sergisi açıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden gelen çemberler, oyalar, yazmalar, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöreye ait yemek tarifleri, işlemeler, el sanatları, kültürel varlıklar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Proje koordinatörü Zehra Kayaalp, projenin birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu belirterek, "Sergi Batman'dan sonra Hakkari'de açılacak. Projemizin temel fikri, kardeşlik, barış ve kültürel değerlerdir. Teknolojinin geliştiği bir çağda kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalıştık." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da projenin Batman'da uygulanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, projenin uygulayıcılarına teşekkür etti.

Her ilin kaybolmaya yüz tutmuş kültürünü yeniden canlandırmayı hedefleyen proje kapsamında proje sorumlusu öğretmenler Zehra Kayalp ve Nesri Naz Karaduman ziyaretçilere illerin ürünleri hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.