Batman

Sason'da Astronomi Şenliği

17:58 27 Mayıs 2016
Sason'da Astronomi Şenliği

Sason Karşıyaka YİBO 'da görev yapan fen ve teknoloji öğretmenleri Demet Yalın ve Sündüs Karacığa, Mezopotamya Astronomi Derneği ile birlikte Astronomi şenliği düzenledi.

Mezopotamya Astronomi Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Astronom Mahmut Tekeş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yoğun ilgisinde duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Tekeş, şunları söyledi:

''Öğrencilerin meraklı ve bitmek bitmeyen soruları karşısında konuşmaktan adeta dilim damağım kurudu. Öğrencilerin, gerek sunumdaki meraklı ve şaşırtıcı soruları gerekse de gözlemeler esnasındaki gökyüzü hayranlığı inanılmaz. Öğrencilerin bu tutumu, bizi çok sevindirmektedir. Çocuklar, gökyüzü ve uzaya ciddi anlamda hayran olmak ile birlikte bilmek, öğrenmek ve birilerinin yol göstermesini istiyorlar. Bu konuda biz, gökbilimcilere çok şey düştüğünün farkındayız. Biz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz."

Öğrencilerin isteği üzerine 5 ve 6. sınıf öğrencilerin derslerine katılan Tekeş, gökbilim üzerine sohbette bulunarak, öğrencilerin çeşitli sorularını cevapladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.