Batman

Batman Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

18:46 29 Mayıs 2016
Batman Üniversitesinde rektörlük seçimine doğru

Bir kafede düzenlediği basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Çoban, Türkiye'nin 2023 ve 2071 vizyonuna katkı sağlayacak üniversitelere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Batman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hakan Çoban, rektörlük seçimi için adaylığını açıkladı.

Rektör adayı olduğu üniversitenin bu potansiyele sahip olduğunu kaydeden Çoban, yürütecekleri çalışmalarla Batman Üniversitesini dünya üniversiteleri arasına sokmayı hedeflediklerini söyledi.

Çoban, şunları kaydetti:

"Çağdaş bir üniversite olabilmek için öncelikle bilimsel araştırma ve geliştirmeyi hedef olarak belirleyen bir anlayış oluşturulacaktır. Üniversitemiz bölgesel, ulusal ve evrensel problemlere bilimsel çözüm üretme noktasına getirilecektir. Üniversitemizde bilimsel ve özgür düşünce ortamı oluşturulacaktır. Aynı zamanda üniversitemizi kentle bütünleştireceğiz. Üniversitemizin valilik, belediye, sanayi odası, ticaret odası, meslek odaları, yerel basın ve diğer yerel kuruluşlarla bütünleşmesi sağlanacaktır. Şeffaf ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışıyla örnek bir üniversite olmayı hedefliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.