Batman

MÜSİAD’tan yetim, engelli ve ihtiyaç sahipleri için iftar

22:47 22 Haziran 2016
MÜSİAD’tan yetim, engelli ve ihtiyaç sahipleri için iftar

Bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinde, programa katılan protokol üyeleri ile yetim, engelli ve ihtiyaç sahipleri bir arada iftar açtı.

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, kentteki yetim, engelli ve ihtiyaç sahiplerine yönelik iftar programı düzenledi.

Batman Valisi Deniz, iftar programındaki konuşmasında, ramazanın paylaşma ayı olduğunu söyledi.

"Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' denilen bir kültürden geliyoruz" diyen Deniz, "Kazanmanın erdem olarak sunulduğu bir çağda yaşıyoruz ama ramazan ayı bize gösteriyor ki gerçek anlamda erdem, paylaşmak, gönüllere dokunmak, gönüllerde yer etmektir. Bizi biz yapan değerler bunlardır zaten." dedi.

Deniz, yaşanan terör olaylarına değinerek, şunları kaydetti:

“Etrafımız kan gölü, perişan vaziyettedir ama o medeni dediğimiz ülkeler maalesef yangını söndürmekten ziyade yangına benzin döküyorlar. Batı medeniyetinin artık kalbi çürümüş. Merhametsiz bir medeniyete, medeniyet demiyoruz. Onun için bu sofradaki güzellik, birliktelik, beraberlik bizim ülkemizdeki birlik ve beraberliğin yansımasıdır. Özellikle bölgemizin belirli yerlerinde sıkıntılar yaşadık ama Batman’da hemşehrilerimiz birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Tüm Türkiye’ye, dünyaya ‘Biz biriz, bütünüz, kardeşiz, bizim için huzur ve kardeşlik her şeyin üstündedir’ dediler. Bu mesajlar dolayısıyla bütün Batmanlı hemşehrilerimize özel olarak teşekkür etmek istiyorum.”

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir ise bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri iftar programında 400 kişiyi ağırladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.