Batman

Diyanet'ten terör mağduru kadınlara destek

14:33 23 Haziran 2016
Diyanet'ten terör mağduru kadınlara destek

Diyanet İşleri Başkanlığının, "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" teması ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlara yönelik düzenlediği "dini rehberlik ve manevi destek" programı kapsamında Batman'a gelen uzmanlar, ziyaretlere başladı.

İl Müftülüğü koordinasyonunda Bolu ve Bursa'dan gelen uzman vaizler, ziyaret ettikleri terör ve savaş mağduru ailelere dini rehberlik ve manevi destek hizmeti sunuyor, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen yardım kartlarını ulaştırıyor.

Bursa'dan gelen uzman vaiz Elif Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman'da savaş ve terör mağduru ailelere ulaştıklarını, onlara devletin yardımlarını ulaştırdıklarını söyledi.

Ev ziyaretlerinin yanı sıra Kur'an kursu, cami ve hastanelerde de vatandaşlarla görüştüklerini ifade eden Özel, hem sohbetler gerçekleştirdiklerini hem de birlikte Kur'an-ı Kerim okuduklarını aktardı.

Elif Özel, hastane ziyareti kapsamında doğum yapan kadınlara çeşitli hediyeler verdiklerini anlatarak, görüştükleri herkese onlarla bir ve beraber olduklarının mesajını verdiklerini kaydetti.

Kentte 3 günde terör ve savaş mağduru 16 aile ile görüştüklerini anlatan Özel, "Aileler yaşananlardan son derece rahatsız olduklarını ve huzur istediklerini ifade ettiler. En büyük sorunları da geride bıraktıkları evleri, il ve ilçeleri. Çünkü emek verdikleri bir hayat var ve bir anda o hayattan kopup gelmek yıpratıcı bir süreç. Diyanet'in, devletin ve halkın desteği terör ve savaş mağdurlarının ayakta kalmasına yardımcı oluyor." dedi.

- "Diyanet'e rapor sunulacak"

Elif Özel, Batman'daki ziyaretlerde tespit ettikleri sorunlar için rapor yazacaklarını anlatarak, "Hazırlayacağımız raporu Diyanet İşleri Başkanlığına sunacağız." ifadesini kullandı.

Yaklaşık 9 ay önce Suriye'deki savaştan kaçarak eşi ve 3 çocuğu ile Batman'a yerleşen Kur'an kursu hocası Nuha Alikan (33) ise Kürtçe, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen din görevlilerinin kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu mutluluğu belirtti.

Alikan, bu mutluluğunu, "Başım gözüm üstüne geldiniz. Gurbette olmak çok zor. Çok şükür burada kardeşlerimiz var. Bizleri hatırlamanız dünyaya bedel." sözleri ile dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.