Batman

Vali Deniz, Hasankeyf'i fotoğrafladı

18:54 24 Haziran 2016
Vali Deniz, Hasankeyf'i fotoğrafladı

Batman Valisi Ahmet Deniz, antik kent Hasankeyf'in taşınacağı alanda kurulan yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu.

Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, belediye ve jandarma ziyaretinin ardından, tarihi Zeynel Bey Türbesi'ni gezen Vali Deniz, bu sırada bir valilik personelinden fotoğraf makinesini alarak, tarihi ilçenin fotoğraflarını çekti.

Deniz, türbe ziyaretinin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman ve ilçelerini tanımak için ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, ilk ziyaretini Hasankeyf'e yaptığını anlattı.

Vali Ahmet Deniz, "Arkadaşlarla beraber Hasankeyf'in taşınacağı yeni yerleşim yerini gezdik. Çok büyük yatırımlar var. Bir ilçenin, bir şehrin ne ihtiyacı varsa orada planlanmış, çoğu yüzde 90 tamamlanmış, bitenler de var." diye konuştu.

Deniz, Yeni Hasankeyf'in tarihi ve kültür parkıyla güzel bir ilçe olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kamu kurumlarından bazıları taşınmış, bazıları da taşınacak. Projenin içerisinde yeni yerleşim yerine de eski Hasankeyf'in tarihi eserlerinden 8 tanesi kısmen ya da tamamen modern teknolojilerle taşınması gerçekleşecek. İnşallah yeni yerleşim yerinde de vatandaşlarımız huzur içerisinde eskiyi de anarak güzel bir yaşam sürerler diye ümit ediyoruz."

İlçe esnafını da ziyaret eden Vali Deniz, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vali Deniz'in ziyaretine, Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, Gercüş Kaymakamı Ünal Koç ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, eşlik etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.