Batman

Diyarbakır'daki terör operasyonu

15:52 01 Temmuz 2016
Diyarbakır'daki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı'nın cenazesi, Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Alıçlı köyünde toprağa verildi.

Bingöl Havalimanı'ndaki törenin ardından şehit Avcı'nın cenazesi, uçakla Batman'a oradan da ambulansla Kozluk ilçesine getirildi.

İlçedeki Hz.Ömer Camisi'nde düzenlenen törende cuma namazını takiben kılınan namazın ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

Şehidin eşi Şerife Avcı ve bazı yakınları tabuta sarılarak Kürtçe ve Türkçe ağıt yaktı, anne Maşallah Avcı sinir krizi geçirdi.

Şehidin çocukları Umeyir ve Zeynep Şura Avcı, askeri personel tarafından, şehidin babası Mehmet Avcı da Batman Valisi Ahmet Deniz tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Şehidin naaşı, ilçeye bağlı Yukarı Alıçlı köyünde gözyaşları arasında defnedildi.

Şehidin amcası Cengiz Avcı, olayların bir an önce bitmesini istediklerini belirterek, "Ne kadar barış olursa onlar kendi bombalarını tuzaklamasını iyi biliyorlar. Onun için bu iş bitmeyene kadar barış olmayacak." dedi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda teröristlerce düzenlenen saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Behçet Avcı ve Yunus Aktaş şehit olmuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.