Batman

Suriyeli ailenin buruk bayramı

11:10 05 Temmuz 2016
Suriyeli ailenin buruk bayramı

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeli aile, Ramazan Bayramı'na hüzünlü girdi.

Suriye'de her şeylerini bırakıp kaçmak zorunda kalan ve Batman'da kiraladıkları evde 3 çocuğu ile hayatını sürdüren Lokman Hamza ve Nalin Reşo çifti, yakınlarının ve vatanının hasreti dolayısıyla burukluk yaşıyor.

Sanayi sitesindeki bir iş yerinde çalışan baba Hamza, AA muhabirine Suriye rejiminin zulmünden kurtulmak için Türkiye'ye sığındığını söyledi. Oradaki savaş dolayısıyla evden çıkamadıklarını, çocuklarını okula gönderemediklerini anımsatan Hamza, çile dolu günler yaşadıklarını vurguladı.

Kendisine ait oto tamir atölyesini bırakıp geldiğini, burada ailesinin geçimini sağlamak için bir iş yerinde işçi olarak çalışmak durumunda kaldığını kaydeden Hamza, "Bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz ki evimize, memleketimize, işimize ve akrabalarıma kavuşalım. İnsanın doğup, büyüdüğü yer her zaman en güzelidir. Ülkemizde dostlarımız, yakınlarımız ve komşularımızla coşkulu bayramlar yaşardık. Akrabalarımızı telefonla arayıp bayramlarını kutladık. Allah nasip eder de dönersek o güzel bayramlarımızı evimizde yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

- "Memleketimizde yaşadığımız bayramları özledik"

Suriye'de bulundukları dönemde yakınları ve komşuları ile yaşadıkları bayramları özlediklerini gözyaşları içinde anlatan anne Nalin Reşo ise burada kimseyi tanımadıkları için bayram coşkusunu kimseyle paylaşamadıklarını söyledi.

Batman'da kapılarını çalacak kimsenin olmadığını, bunun büyük üzüntü verdiğini aktaran Reşo, "Suriye'de akrabalarımız bayramlaşmaya gelirlerdi, biz onlara giderdik. Burada evimizin kapısını çalan yok. Memleketimizde yaşadığımız bayramları özledik. Bugün artık burası bizim için daha güzel çünkü burada korku yok, zulüm yok burada. Burada rahatlık var, güzellikler var, kısacası burada her şey var. Çocuklarımın eğitimi için vatandaşlık da almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Çocukları İsa Hamza ise "Arkadaşlarımı, evimi, okulumu ve bayramda şeker toplamayı özledim." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.