Batman

Fabrikatör Suriyeli, Türkiye'de baharatçı oldu

11:42 08 Temmuz 2016
Fabrikatör Suriyeli, Türkiye'de baharatçı oldu

YILMAZ EKİNCİ - Ülkesindeki iç savaştan kaçan Suriyeli iş adamı Hasan el Hasan, Halep'te sahibi olduğu 3 fabrikayı geride bırakarak geldiği Türkiye'de baharatçı dükkanı işletiyor.

İç savaştan önce Suriye'nin Halep kentinin sayılı iş adamları arasında bulunan ve savaşın ardından ülkesinden kaçmak zorunda kalan 6 çocuk babası Hasan (46), yerleştiği Batman'da zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.

Halep'te ilaç, deterjan ve makine ekipmanları fabrikalarına sahip Hasan, Batman'da işsiz kalınca, ilaç fabrikasında patronluk yaptığı dönemlerde yanında çalışan mühendislerden edindiği bilgiler ışığında baharatçı dükkanı açarak geçimini sağlıyor.

Elektrik ve makine mühendisi Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de hatırı sayılır iş adamlarından biri olduğunu söyledi.

Halep'te fabrikaları bulunduğunu, çok sayıda kişinin yanında çalıştığını kaydeden Hasan, savaş nedeniyle ailesiyle Batman'a yerleşmek zorunda kaldığını anlattı.

Hasan, Suriye'deyken maddi durumunun çok iyi olduğunu ve lüks yaşam sürdüğünü anlatarak, her şeyi bırakıp kaçmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

"Halep'te ilaç, makine ve deterjan olmak üzere 3 fabrikam vardı." diyen Hasan, şunları kaydetti:

"4 kardeştik. Savaşla birlikte 2 kardeşim Mısır'a gitti. Ben ve bir kardeşim de Türkiye'deyiz. Tüm servetimi Halep'te bıraktım. Suriye'de fabrikalarım vardı, şimdi ise baharatçı dükkanı işletiyorum. Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. 3 yıldır Batman'dayız, çok memnunuz. Savaş biterse Suriye'ye döneriz. Türkiye, bize vatandaşlık verirse, mutlu oluruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.