Batman

Batman Milli Eğitim Müdürü Kurtaran:

14:27 13 Temmuz 2016
Batman Milli Eğitim Müdürü Kurtaran:

Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kentte eğitim gören bin 300 Suriyeli çocuk olduğunu, 5 bine yakın okul çağına gelmiş Suriyeli çocuğun da eğitime kazandırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Basın mensuplarıyla TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Kurtaran, Batman'ın okullaşma oranının Türkiye ortalamasına yakın olduğunu belirtti.

Son 10 yılda Batman'da eğitimde önemli bir mesafe kaydedildiğini aktaran Kurtaran, 2002'de 55-60 olan sınıf mevcudunun bu yıl 30'a indirildiğini, bu rakamı 24'e düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bu hedefe ulaşmak için 500 derslik inşaatının devam ettiğini anlatan Kurtaran, il genelinde 170 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve 700 okul bulunduğunu vurguladı. Kurtaran, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde il genelinde eğitim veren 40'ın üzerinde özel okul var. Bunlarda bin derslik bulunuyor ancak toplamda 8 bin öğrencileri var. Bunların öğrenci sayısını artırmasını bekliyoruz. Bunlar zaten hükümetin verdiği desteklerden yararlanıyorlar. Bu okullar bu öğrenci sayılarını artırırsa biz de rahatlamış oluruz."

- Suriyeli öğrenciler

Suriye'deki iç savaştan kaçarak kente yerleşen yaklaşık 20 bin Suriyelinin olduğuna dikkati çeken Kurtaran, "İlimizde şu an eğitim gören bin 300 Suriyeli çocuğumuz var. 5 bine yakın okul çağına gelmiş Suriyeli çocuğun da eğitime kazandırılması için çalışma başlatacağız." dedi.

Şırnak, Mardin, Silopi, Cizre, Kızıltepe, Yüksekova, Nusaybin ve İdil gibi yerleşim yerlerinde terörden dolayı eğitimlerini tamamlayamayan 4 bin öğrencinin Batman'da telafi eğitimi aldığını aktaran Kurtaran, Şırnak'ın İdil ilçesinde girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincisi olanlardan Veysel Karani Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Yunus Özel'in Batman'da telafi eğitimi aldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.